Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Május 09. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: police

„Közlekedik a család” Nógrád megyei döntő

„Közlekedik a család” Nógrád megyei döntő

Nógrád megyét a balassagyarmati Csábi család képviseli az országos versenyen.

Kilenc család vett részt a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2016. május 7-én Salgótarjánban megrendezett „Közlekedik a család” elnevezésű verseny megyei döntőjén.

A több éves múlttal rendelkező versenyt Ferencsik Raymond r. ezredes rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes nyitotta meg. Ezt követően a versenyzőknek a „B” járműkategóriában összeállított KRESZ tesztlapon huszonöt kérdésre kellett válaszolniuk, illetve elsősegély-nyújtási tesztlapot töltöttek ki. A családoknak egy kerékpáros- és autós ügyességi pályán, valamint elsősegélynyújtás gyakorlati feladatban is össze kellett mérni tudásukat. Nem maradt el az idén sem a közúti jelzőtáblák ismeretét felmérő kockakirakó és részeg szemüveggel történő feladatok végrehajtása sem. A rendezvényen a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is képviseltette magát egy feladattal, illetve a Skoda márkakereskedés jóvoltából a résztvevő családok tesztautó vezetést is kipróbálhattak.

A verseny támogatóinak jóvoltából minden résztvevő ajándékkal térhetett haza. Az első három helyezett oklevelet, ajándékcsomagot és vásárlási utalványt vehetett át.

Harmadik helyen a Nagy család, míg második helyen a Fodor család végzett. Első helyezést a Csábi család érte el, akik a budapesti INN Holiday Hotelben megrendezésre kerülő „Közlekedik a család” országos versenyén képviselhetik Nógrád megyét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:18, hétfő | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.

2024. Május 06. 08:00, hétfő | Helyi

Szeles, de napos, meleg hétkezdet.

Csupán fátyol- és kisebb gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, zápor, zivatar kialakulásának minimális lesz az esélye.

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő