Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Április 16. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Közlekedésbiztonsági nap Salgótarjánban

Közlekedésbiztonsági nap Salgótarjánban

Ötödik alkalommal rendezték meg a baleset-megelőzési programot a szervezők.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság a Sréter Ferenc Népfőiskolai Egyesület közreműködésével rendezte meg 2015. április 15-én a Közlekedésbiztonsági Napot Salgótarján főterén. A szervezők reggel 9 órától várták az érdeklődőket a színes programokkal. A résztvevők szemtanúi lehettek egy színlelt közlekedési balesetnek és mentésnek, kipróbálhatták a veszélyes ütközések erejét és hatását különböző szimulátorokon, a gyerekek kerékpáros ügyességi pályákon próbálhatták ki tudásukat és a jelentkezők KRESZ ismereteiket is felmérhették a tesztlapok kitöltésével. Színesítette a programot a Karancs Speciális Mentők bemutatója, valamint a Herczig Norbert és Turán Frigyes a magyar autósport kiemelkedő alakjainak „Versenyzővé válás” címmel megtartott előadása, továbbá Vágvölgyi Zoltán baleset-megelőzési bemutatója. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság dolgozóinak felügyelete alatt az érdeklődők kipróbálhatták a füstsátor akadálypályát is, ahol légzőkészülékben kellett megkeresni a nagyméretű kirakós kockát, majd kihozni azt a füsttel telített, rossz látási viszonyokkal rendelkező sátorból és összerakni a szabad levegőn. Az érdeklődőknek a szervezők tesztvezetési lehetőséget, ingyenes gépjármű állapot felmérést biztosítottak, míg a MEDIUS-HRD-Wide Advisorí Konzorcium képviselői az információs sátrukban a korszerű hulladékgazdálkodást népszerűsítették.

A Magyar Vöröskereszt ifjúsági tagjai és az Országos Mentőszolgálat munkatársai életmentő, elsősegélynyújtó bemutatókat tartottak. A standnál tombolavásárlásra is volt lehetőség, melynek bevételét a helyi balesetet szenvedettek emlékművének elkészítésére fordítják.

A napot a Hip-Hop Break Team fellépésével és a gyerekek vetélkedőjének eredményhirdetésével, a díjak átadásával, tombolasorsolással zárták a szervezők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.