Városlista
2022. június 28, kedd - Levente, Irén

Hírek

2022. Június 22. 13:46, szerda | Helyi
Forrás: police

Közlekedésbiztonsági akció - vasúti átjárók

Közlekedésbiztonsági akció - vasúti átjárók

Kérjük, minden esetben tartsák be a vasúti átjárón áthaladás szabályait!

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a rendőrkapitányságok munkatársai az elkövetkezendő napokban a megyén belül található közút-vasút szintbeli kereszteződéseknél található vasúti átjárókban ellenőrzik a közlekedők szabályos áthaladását. A közlekedésbiztonsági akció célja elsősorban a vasúti átjárókban bekövetkező balesetek megelőzése és az ott szabálytalanul közlekedő gyalogosok és járművek forgalomból történő kiszűrése. Az egyenruhások a visszatérő ellenőrzésekkel a szabályszegő magatartás veszélyességét kívánják tudatosítani a közlekedőkben.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad! A biztosított vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha a teljes sorompó mindként rúdja nyitott véghelyzetben áll, a fényjelző vagy hangjelző berendezés, jelzést nem ad, illetve a fénysorompóval vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér fényjelzést ad. A vasúti átjáróban és közvetlenül vasúti átjáró előtt előzni TILOS! Kérjük, csak akkor hajtsanak át a vasúti átjárón, ha kétséget kizáróan meggyőződtek arról, hogy semmilyen veszély nem gátolja az áthaladást!

„hogy mindenki hazaérjen!”

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 28. 14:44, kedd | Helyi

Biztonságban mindenhol és mindenkor

A Nógrád megyei rendőrök bűn- és balesetmegelőzési tanácsokat adtak a Balassagyarmaton megrendezett triatlon keretében.

2022. Június 28. 14:39, kedd | Helyi

Előterjesztés az embercsempész letartóztatására

A Cered külterületén elfogott 40 éves férfit a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

2022. Június 28. 14:37, kedd | Helyi

Újabb trükközéssel állnak elő az unokázós csalók

Az elmúlt napokban újból Nógrád megyében élő időseket hívtak fel eddig ismeretlenek, de szerencsére, csak kísérlet maradt az unokázós csalás, pénz átadására ezekben az esetekben nem került sor.

2022. Június 24. 14:27, péntek | Helyi

Pékség telephelyéről lopott

A salgótarjáni rendőrök a nyomozás során beazonosították és elfogták azt a 33 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint egy pékség telephelyéről lopott.