Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Január 24. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Közgyűlési menetrend Salgótarjánban

Közgyűlési menetrend Salgótarjánban

Elkészült a városi önkormányzat üléseinek 2015. első fél évére vonatkozó ütemterve.

Sürgős esetekben a rendes (soros) üléseken kívül a polgármester rendkívüli ülés összehívását is elrendelheti.
Az ütemterv szerint a városatyák a februári közgyűlésen alkotják meg az önkormányzat idei költségvetési rendeletét. Ugyancsak ezen az ülésen Dóra Ottó tájékoztatóját vitatják meg a Kelet-Nógrád Hulladékgazdálkodási Társulás, a Kelet-Nógrádi Hulladékrekultivációs Társulás és a Salgótarján és Térsége Önkormányzatainak Társulása 2014. évi működéséről.
Márciusban egyebek között a Salgótarjáni Rendőrkapitányság 2014. évi tevékenységét értékeli a közgyűlés és tájékoztatót hallgat meg a 2014-2020 közötti Európai Unió-s tervezés megyei előkészítő munkájáról.
Az áprilisi közgyűlésen Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 2014. évi költségvetésének végrehajtását vitatják meg a képviselők, majd a tavalyi év tevékenységéről számol be a VGÜ Nonprofit Kft., a Salgó Vagyon Kft., a Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft., a Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. és a társaságok idei üzleti terve is napirendre kerül. Ezen az ülésen fogadja el az önkormányzat a város felülvizsgált gazdasági programját.
Májusban az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak 2014. évi ellátásáról tárgyal a közgyűlés, meghallgatják a Salgótarjáni Néptáncművészetért Közalapítvány és a Salgótarján Jövőjéért Közalapítvány 2014. évi tevékenységéről szóló beszámolóját, valamint tájékoztató hangzik el a Nógrád Megyei Önkormányzat által elfogadott megyei Integrált Területi Programról.
A júniusi közgyűlés tervezett napirendi pontjai között szerepel a Salgótarján Közbiztonságért Közalapítvány 2014. évi beszámolójának megvitatása és elfogadása , valamint tájékoztató az önkormányzat ügyrendi, jogi és közbeszerzési bizottsága 2014-ben lefolytatott közbeszerzési eljárásairól. Ezen az ülésen fogadják el a városatyák a közgyűlés 2015. II. félévi munkatervét is.

Címkék: menetrend

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.