Városlista
2021. október 28, csütörtök - Simon

Hírek

2011. December 14. 07:40, szerda | Sport
Forrás: mno.hu

Kozák, az ifjú örökös

Kozák, az ifjú örökös

Kozák Danutát ünnepelték tegnap a Magyar Kajak-kenu Szövetségben. A kiváló kajakos az idén megszerezte negyedik és ötödik világbajnoki aranyérmét, s bár még csak 24 éves, már a sportág örökös bajnoka.

Olimpiai vagy öt világbajnoki aranyérem kell ahhoz, hogy valaki a kajak-kenu örökös bajnoka legyen, s felkerüljön a neve a szövetségben őrzött márványtáblára. A szép hagyományt 2001-ben indították útjára, akkor Fábián Lászlóval és Urányi Jánossal kezdve több évtizedes mulasztást kellett pótolni, azóta azonban évente többnyire csupán egy versenyző tudja teljesíteni a szigorú feltételt. Kozák Danuta három vb-aranya mellé idén a szegedi világbajnokságon a kajak négyessel, valamint kétszáz párosban Kovács Katalinnal is győzött, így lett a sportág negyvenötödik örökös bajnoka.

„Közelebbről 2004-ben ismertem meg Danutát, amikor egy csoportban edzettünk. Rendkívül tehetséges és céltudatos versenyző. Ez persze nagyon sok sportolóról elmondható, ám Danutában megvan az a plusz, ami a többiek fölé emeli: a sikereket és a kudarcokat egyformán a helyükön értékeli” – méltatta a társát Szabó Szilvia, az elmúlt évtized egyik nagy egyénisége, aki háromszoros olimpiai ezüstérmesként és tizenháromszoros világbajnokként maga is örökös bajnok.

„Az év elején Szabó Gabival tűztük ki magunk elé azt a célt, hogy a nevünk kerüljön fel a márványtáblára. Nagyon örülök, hogy sikerült, mert nagyra tartom ezt a címet, remélem, Gabi jövőre követ engem” – mondta az ünnepelt, aki bicegve vette át a díjat, mert a napokban futás közben részleges bokaszalag-szakadást szenvedett. „Az orvosok négy hét pihenőt írtak elő, ami természetesen csak a futásra érvényes, ám én ezt is szeretném lerövidíteni” – adta meg a receptet arra, hogyan is lesz valakiből a kajak-kenu „halhatatlanja”.

Kozák Danuta nagyon jó évet zárt, említett sikerei mellett ötszáz egyesben megnyerte az Európa-bajnokságot és második lett a vb-n, így könnyen előfordulhat, hogy hétfőn a Sportcsillagok gálaestjén is ő lesz az egyik ünnepelt. „Természetesen örülnék, ha engem választanának meg az év sportolójának, de az örökös bajnoki cím számomra fontosabb, mert ezt objektív eredmények alapján lehet kiérdemelni” – fogalmazta meg az értékítéletét. Abban azonban ő is egyetért – még ha nem is szívesen beszél róla –, hogy a még hiányzó, legfontosabb címet jövőre, Londonban szerezheti meg.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 28. 17:01, csütörtök | Sport

Idén sem volt könnyű a Rally Hungary

Az Európa Bajnokság magyar állomásán zárta bajnoki szereplést a Korda Racing ralicsapata:

2021. Október 27. 18:26, szerda | Sport

Minden jó, ha ….

Sajnos idén nem nagyon volt olyan, hogy a Ritmus ASE mindkét támogatott párosának szerencséje van, ez a Rallye Hungary-n sem volt másként.

2021. Október 27. 10:39, szerda | Sport

Mixiék megnyerték a szurkolók szívét!

Mindössze kilenc pont hátránnyal érkeztek hazai futamukra Csomós Miklósék, akik bár minden tőlük telhetőt megtettek, egy defekt miatt azonban mégsem tudták megszerezni a hőn áhított bajnoki címet.

2021. Október 22. 09:06, péntek | Sport

Drukkolunk egy kis esőért, a Nézők szurkoljanak nekünk!

Idén a harmadik ERC futamán vesz részt Juhász Csaba. Most épp Bencs Zoltán navigál majd neki a 14 gyorsot magába foglaló versenyen.