Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. November 22. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kövér pofon a Telekomnak

Kövér pofon a Telekomnak

A Magyar Telekom a BÉT honlapján tette közzé az elfogadott közműadó várható hatásait. A váratlanul 125 Ft/méter összegre emelt vezetékadó 9-11 milliárd Ft éves terhet rakhat a cégre, a menedzsment kalkulációi szerint. Az adót az egyéb ráfordítások soron könyvelik majd el, csökkentve ezzel a társasági nyereség adóalapot, így a nettó negatív hatás tehát 7,5-9 milliárd Ft lehet.

Ez azonban jelentősen magasabb, mint az Equilor elemzői által becsült 2-3 milliárd Ft-os összeg. Az adó évi 7,5-9 Ft-tal rontja a részvényenkénti eredményt (EPS), így, 8-as P/E rátával számolva, 60-70 Ft lehet a negatív hatás a részvények fair értékére. A Telekom azonban könnyedén átháríthatja az adó egy részét ügyfeleire, áremeléseken keresztül, így a negatív árfolyamhatás ennél enyhébb lehet.

Az adót a víz-, a szennyvíz-, a földgáz-, a hő-, a villamosenergia- és a hírközlési vezeték tulajdonosának, az állam vagy helyi önkormányzat tulajdonában álló közművezetéknél az üzemeltetőnek kell megfizetnie.Mentesülnek a közműadó alól a helyi önkormányzatok és az állam is, míg a távközlési szolgáltatók adókedvezményt kapnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár