Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi
Forrás: MTI-ILLYÉS TIBOR PÁSZTÓ

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.

Kövér László azt mondta: a 20. század a magyaroknak megmutatta, hogy a csatatereken át nem vezet út élhető jövőbe. A jövő a felépülő otthonokban és a bölcsődékben, óvodákban, iskolákban van, nem porig rombolt, kiégett településeken.
Hozzátette, hogy a bölcsődeavatásnál ma nincs örömtelibb ünnep egy település életében, mert ahol bölcsőde nyílik, ott a jövő távlatai is kinyílnak. Ahol van gyermek, ott van jövő, ez érvényes egy család, egy település, egy nemzet és akár egy földrész életében is - mondta.
"Napjainkban nem élünk szalagátvágós időket: a koronavírus-járvány és a háború megrángatta a világgazdaságot, ezért minden eredmény mögött sokkal nagyobb erőfeszítés és munka van, mint békésebb korokban" - fogalmazott.

A házelnök hangsúlyozta: minden magyar gyermek megszületése felbecsülhetetlen jelentőségű, tanúságtétel az élet mellett. Mindenki, aki gyermeket vállal és nevel, aki segít élettel megtölteni Pásztót és Nógrád vármegyét, segít megtartani az országot és a nemzetet, az számíthat a magyar állam támogatására - ígérte, megjegyezve: a családi adókedvezmény, az otthonteremtési támogatás, az ingyenes tankönyv és sok egyéb intézkedés segít abban, hogy a vágyott gyermekek útjában ne legyenek anyagi akadályok.
Ilyen segítség a bölcsődeépítések programja is - emelte ki, hozzátéve: bölcsődére akkor van szükség, ha van gyermek és van munka.
A bölcsődei férőhelyek száma 2010-hez képest megduplázódott Magyarországon; Nógrádban 2010-ben 112 bölcsődei férőhely volt 3 településen, ma 734 működik 36 településen - ismertette.

Kövér László közölte, jelenleg a vármegyében további 280 gyermek számára épülnek bölcsődék, amelyek még az idén használatba vehetők. Ebben az évben tehát több férőhely jön létre, mint amennyi 2010-ben az egész vármegyében volt - jelezte a házelnök.
Tájékoztatása szerint a Pásztón 441 millió forintból épült, 28 férőhelyes, modern és jól felszerelt intézmény komoly hiányt, régi adósságot rendez.

Kövér László arról is beszélt, hogy Európáról gyakran mondják: az üres bölcsők kontinense. A számok ezt bizonyítják: miközben mindenki a gyermekjogokról harsog, sosem volt olyan alacsony a családok és a gyermekek tisztelete az uniós bürokraták körében, mint most - hangoztatta.
Akik ma az európai uniós politikát uralják, a meg nem született nemzedékek pótlására hivatkozva illegális bevándorlók millióival árasztják el a kontinenst, erőszakosan formálják át a nagyvárosok mindennapjait, és megváltoztatják a befogadó országok életét - jelentette ki.
Hozzátette, hogy emellett Európa ma háborús lázban ég; akik korábban politikai karriert építettek fel az európai országok hadseregeinek szétverésére, a hazafiság szitokszóvá tételére, azok most a kötelező katonai szolgálat visszaállításával háborúba vinnék az európai fiatalokat.

"Amennyiben meg akarjuk őrizni Magyarországot az otthonunknak, meg kell változtatnunk Európát, hogy a bölcsők biztonságban legyenek nálunk, és ne fenyegesse gyermekeinket sem háború, sem az illegális migráció, sem az erőszakos és beteges genderpropaganda" - fogalmazott az Országgyűlés elnöke.
Kiemelte, hogy ismét döntő voksolás előtt áll az ország, hiszen amikor jövőt választ magának a következő öt évre, akkor sorsot is választ önmagának és a jövő nemzedékeinek.

Rámutatott: nem mindegy, hogy a településeket olyanok vezetik, akik tudnak építkezni, vagy olyanok, akiknek csak az a tervük, hogy a "kassza közelébe kerüljenek".
Nem mindegy, hogy olyanok képviselik hazánkat Európában, akik bátran kiállnak a nemzeti érdekeinkért, és ha kell, vállalják a konfliktusokat is, vagy olyanok, akik azzal dicsekednek, hogy miként akadályozzák a Magyarországnak járó pénzek kifizetését. A döntést mindenki hozza meg lelkiismerete szerint - zárta szavait Kövér László.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 12:00, szerda | Helyi

Uzsgyi, eltoltam.....

Ezt mondta a bátonyterenyei rendőröknek az a 19 éves mátraverebélyi fiatal, aki egy üzlet előtt hagyott elektromos rollert lopott el.

2024. Július 17. 10:25, szerda | Helyi

Az idei júliusi hőhullám csúcsa

Az idei júliusi hőhullám csúcsa 12 fokkal haladja meg az elmúlt évtizedek átlagát. Júliusban erős és elhúzódó hőhullám sújtja Kelet-Európát.

2024. Július 17. 08:38, szerda | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 17. 08:24, szerda | Helyi

Lakástűzzel indult a hét.

A betongyám felett eltört és veszélyesen megdőlt egy villanyoszlop,Tűz ütött ki egy családi házban,Kétszer adtak munkát a korábbi vihar során lehasadt faágak a Nógrád vármegyei tűzoltóknak.