Városlista
2024. augusztus 20, kedd - István

Hírek

2024. Augusztus 20. 10:01, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Kovács Zoltán: megkezdte mai működését a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs

Kovács Zoltán: megkezdte mai működését a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs

Megkezdte keddi működését reggel 7 órakor az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs

Amelynek munkájában közreműködik többek közt a rendőrség, a honvédség, a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat, a meteorológiai szolgáltató, a Budapesti Közlekedési Központ, a Budapest Közút és a fővárosi kormányhivatal - írta Kovács Zoltán, a testület vezetője a Facebook-oldalán.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a bejegyzésében hozzátette: augusztus 17-e óta nagy érdeklődés mellett zajlanak a Szent István-napi rendezvénysorozat központi programjai Budapesten, szombat óta már több tízezren vettek részt az eseményeken.
Kovács Zoltán tudatta azt is: kedden, a nemzeti ünnepen, a hagyományoknak megfelelően zászlófelvonással és tisztavatással kezdődnek a programok a Kossuth Lajos téren, majd ezt a Duna feletti légi parádé követi. Az érdeklődők 10 és 18 óra között ingyenesen tekinthetik meg a Szent Koronát a Parlamentben.
Délután a Szent István-bazilikánál ünnepi szentmisét és Szent Jobb-körmenetet tartanak, este pedig - amennyiben az időjárás engedi - látványos fény- és tűzijátékkal várják majd az érdeklődőket.
Az államtitkár felhívta a figyelmet arra: ezeken túl számos ingyenes program közül válogathatnak a kikapcsolódni, szórakozni és ünnepelni vágyók, a részletekről a www.szentistvannap.hu honlapon tájékozódhatnak.
Kovács Zoltán közölte azt is: az időjárás függvényében a rendezvényekkel kapcsolatos döntéseket kora délután hozzák meg.
"Kérjük, mindenképpen figyeljék az időjárással kapcsolatos híreket, mielőtt útnak indulnak. Ünnepeljük biztonságosan Magyarország születésnapját!" - írta az augusztus 20-ai ünnep lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 20. 12:49, kedd | Belföld

Augusztus 20. - Tisztavatás az Országház előtt

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a tisztavatáson

2024. Augusztus 20. 11:21, kedd | Belföld

Augusztus 20. - Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

A kecskeméti repülődandár három Gripen harcászati repülőgépből álló kötelékének díszelgő áthúzása a Kossuth tér fölött

2024. Augusztus 20. 09:39, kedd | Belföld

Ukrajnai háború - ORFK: több mint tizenötezren érkeztek Ukrajnából hétfőn

Az ukrán-magyar határszakaszon 7762-en léptek be Magyarországra hétfőn, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 7454-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek

2024. Augusztus 19. 16:40, hétfő | Belföld

Sulyok Tamás: fontos Németország és Magyarország egymáshoz való viszonya

Kiemelt fontosságú Németország és Magyarország egymáshoz való viszonya szövetségesi és stratégiai szempontból is - mondta a magyar államfő hétfőn sajtótájékoztatón Sopronban.