Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. November 16. 12:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Kötelező gépjárműbiztosítás: Salgótarjánban átlag alatt marad a díj

Kötelező gépjárműbiztosítás: Salgótarjánban átlag alatt marad a díj

Az autósok háromnegyedének emelte a díját jelenlegi biztosítója.

Az autósok 77 százalékának emelte a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási díját jelenlegi biztosítója 2014-re - közölte a netrisk.hu internetes alkusz mintegy 500 ezer autós díjértesítőjének vizsgálata után pénteken az MTI-vel.
A vizsgálatot az indokolta, hogy ezen a héten minden érintett autósnak meg kellett kapnia a következő időszakra szóló díjértesítőjét biztosítójától.
A negyedüknél az emelkedés meghaladta a 2500 forintot. Az eddig a váltás mellett döntő és megtakarító ügyfelek 36 százaléka tudott ugyanakkor több mint 7500 forinttal kedvezőbb díjú szerződést kötni. Ez azért is érdekes, mivel a netrisk.hu-nál szerződők 32 százaléka nem a legolcsóbb, hanem valamelyik azt követő ajánlatot választotta. Minden ötödik szerződő a második, és minden nyolcadik a harmadik vagy azt követő találat mellett döntött.
A többség számára a váltás komoly díjmegtakarítást eredményezett: ennek a körnek az 55 százaléka több mint 5000 forintot takarított meg, minden kilencedik váltó több mint 15 ezer forintot tudott megspórolni a közölt jövő évi díjához képest.
A netrisk.hu eddigi megrendeléseiből kiderült, hogy a budapesti átlagdíj az idén 13 849 forint, ami 46 százalékkal haladja meg a vidéki 9 456 forintos átlagdíjat. A megyeszékhelyek szerint is komoly szórást tapasztalt az alkusz: amíg az átlagdíj Salgótarjánban és Egerben 8800 forint alatt marad, addig Pécsen és Tatabányán 10 700 forint feletti átlagdíjon szerződnek az autósok.

Címkék: gépjármű

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.