Városlista
2023. december 5, kedd - Vilma

Hírek

2020. December 31. 11:00, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Köszönet a megye polgárőreinek

Köszönet a megye polgárőreinek

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány személyesen köszönte meg az év utolsó napjaiban szolgálatot ellátó polgárőröknek az önzetlen munkát.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége között évek óta kiváló az együttműködés. A megye területének közrendje és közbiztonsága érdekében a rendőrökkel a polgárőrök önkéntesen teljesítenek szolgálatot, ezzel is támogatják a lakosság biztonságérzetének erősítését célzó rendőri feladatellátást.

A megyei rendőrfőkapitány 2020. december 28-án Salgótarjánban Ponyi Béla rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, kapitányságvezetővel, míg december 30-án Magyarnándorban Belovai Róbert rendőr alezredessel, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság vezetőjével és Vass Miklóssal közösen látogatták meg a szolgálatot ellátó polgárőröket. Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok Várhelyi Istvánnak, a Salgótarjáni Városi Polgárőr Egyesület tagjának, Schmiedt Károlynak, a Magyarnándori Polgárőr Egyesület munkatársának segítőkészségük és munkájuk elismeréseként, valamint Vass Miklósnak, a megyei polgárőr szervezetek szövetsége elnökének megköszönve az évről évre tapasztalható polgárőri elhivatottságot ajándékcsomagot adott át.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 04. 21:48, hétfő | Helyi

Karácsony, Hanuka, Szaturnália,... – Nem véletlen, hogy minden vallás nagy ünnepe

a decemberi időszakra esik. Az északi féltekén december 21-én (időnként 22-én) van az év leghosszabb éjszakája. Az emberiség történelmében ilyentájt kiemelt ünnepeket tartottak,

2023. December 04. 21:27, hétfő | Helyi

4 óriási tévhit a karácsonyról, amit a legtöbben rosszul tudnak

Már kisgyermekkortól kezdve hallunk karácsonyhoz kötődő történeteket, szóljanak azok Jézus születéséről vagy Szent Miklósról, aki az angolszász kultúrában már csak Santa Clausként ismert.

2023. December 04. 19:23, hétfő | Helyi

KI A TÉLAPÓ? Megkérdeztük a Mesterséges Intelligenciát - mutatjuk a válaszokat...

Kedves salgótarjáni InfoNógrád olvasók, nagyon örülök, hogy üdvözölhetlek benneteket itt! Mint virtuális asszisztens, itt vagyok, hogy segítsek nektek mindenféle kérdéssel vagy információval kapcsolatban...

2023. December 04. 19:18, hétfő | Helyi

Honnan származnak az adventi hagyományok?

Az adventi szokásokat mindenki jól ismeri. A legtöbb családban ma is hagyomány többek között a gyertyagyújtás és a kalendárium bontogatása. De vajon mennyire ismerjük ezeknek a szokásoknak az eredetét?