Városlista
2023. december 11, hétfő - Árpád

Hírek

2023. November 11. 15:55, szombat | Külföld
Forrás: Mirror/web/zsuffa csaba

Korunk legtermékenyebb asszonya: 187 gyereke, unokája, déd- és ükükunokája született

Korunk legtermékenyebb asszonya: 187 gyereke, unokája, déd- és ükükunokája született

Elhunyt korunk legtermékenyebb asszonya. Sok szájat kellett etetni egy családi összejövetelen.

Mivel századunkban a gyermekvállalási életkor kitolódott, ezért általában a vállalt gyerekek száma is csökken.

Napjainkban már a háromgyerekes család is nagynak számít, pedig korábban ez egyáltalán nem számított soknak. Még mindig vannak azonban olyan családok, akik sok gyerekkel boldogok. 90 éves korában most elhunyt a néni, akinek majdnem 200 utóda született.

Jean Clark igazán nagy családdal büszkélkedhetett, és amikor most, a 91. életévében örök álomra hajtotta fejét, mosolyogva gondolhatott arra, hogy bőséggel behintette a hátrahagyott földet a magvaival, és a vérvonala hosszú ideig nem fog kiveszni.

Legutoljára 2021-ben számolták meg, és akkor a hölgynek közel 200 utóda volt.


10 gyermek boldog édesanyja, 47 unokája, 115 dédunokája, valamint 15 ükunokája született még élete során, így tehát majdnem az év minden napján születésnapot ünnepelt a nagymama.

Az idős hölgy egyébként imádott bingózni, legkedvesebb elfoglaltsága azonban a családjával töltött közös idő. Igazi háziasszony volt: dacára annak, hogy mindig sok éhes szájat kellett megetetnie, mindig igyekezett a gyerekek kedvencét sütni és főzni. Imádott a családjával utazgatni, a legboldogabb pedig a családi ünnepek során volt, amikor valamennyi leszármazottja összegyűlt.

A temetése rendkívül megható volt. Olyan sokan gyűltek össze, hogy be sem fértek a ravatalozóba, és a szeretett nagymamát hosszú sor kísérte el utolsó földi útjára.

Ha tetszett a cikk, ossza meg kedvenc Facebook csoportjában, vagy saját oldalán!

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 10. 07:52, vasárnap | Külföld

A nemzetközi baloldali erők elleni küzdelemről tárgyalt Orbán Viktor az új argentin elnökkel

Orbán Viktor miniszterelnök szombat este kétoldalú tárgyalást folytatott Javier Mileivel, Argentína új elnökével, akinek beiktatási ünnepségére vasárnap kerül sor Buenos Airesben

2023. December 08. 14:40, péntek | Külföld

Donald Tusk: az új lengyel kormány csatlakozik az Európai Ügyészséghez

Lengyelország az Európai Ügyészséghez csatlakozik az új parlamenti többségi koalíció által alakítandó kormány egyik első lépéseként - jelentette be pénteki varsói sajtóértekezletén Donald Tusk koalíciós kormányfőjelölt.

2023. December 08. 14:39, péntek | Külföld

Szijjártó Péter átadta az Ugandai Szívkórház magyar kivitelezésben modernizált intenzív gondozási részlegét

Átadta az Ugandai Szívkórház magyar kivitelezésben modernizált intenzív gondozási részlegét Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Kampalában.

2023. December 08. 06:00, péntek | Külföld

Varsó központjából kitiltják a régebbi gyártmányú autókat.

"Tiszta közlekedésű övezetetté" nyilvánítják júliustól Varsó szélesebb központját, a lengyel fővárosi tanács által csütörtökön megszavazott határozat értelmében a zónából akkortól kitiltják a régebbi gyártmányú autókat