Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. Március 09. 12:23, szombat | Külföld
Forrás: mti

Könnygázzal oszlatta fel a török rendőrség a nemzetközi nőnap alkalmából tartott isztambuli tüntetést

Könnygázzal oszlatta fel a török rendőrség a nemzetközi nőnap alkalmából tartott isztambuli tüntetést

Könnygázzal oszlatta fel a török rendőrség pénteken Isztambulban a nemzetközi nőnap alkalmából tartott tüntetést - jelentette a Demirören török hírügynökség.

A demonstrálólók este fél 8-tól terveztek végigvonulni a metropolisz korzóján, az Istiklal úton, de a hatóságok már korábban közölték, hogy nem engedélyezik a tüntetést, a résztvevőket pedig a környező utcákba fogják terelik. A rendőrség először pajzsokkal állta el a menetelni szándékozók útját, majd könnygázt is alkalmazott a tömeggel szemben.

Az Evrensel török marxista napilap beszámolója szerint a rendőrség gumilövedékeket is bevetett a több tízezernyi tüntető ellen.

A Cumhuriyet török kormánykritikus napilap ugyanakkor arról írt, hogy a demonstrálók néhány ezren voltak. A Cumhuriyet arra is kitért, hogy a rendőri beavatkozás során két vízágyú is megjelent a közelben.

A nemzetközi nőnap alkalmából 2003 óta tartanak tüntetéseket Isztambulban, azonban a 2016. júliusi katonai puccskísérlet óta a hatóságok biztonsági okokra hivatkozva a korábbinál többször akadályozzák meg a demonstrációkat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.