Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. December 06. 00:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd/NMRFK

Konferencia az élet elleni bűncselekményekről

Konferencia az élet elleni bűncselekményekről

„Élet elleni bűncselekmények helyszíni szemléje” címmel rendeztek konferenciát a napokban a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztálya szervezésében „Élet elleni bűncselekmények helyszíni szemléje” címmel rendeztek konferenciát a napokban a főkapitányság tanácstermében. A rendezvény céljaként azt fogalmazták meg, hogy az egyes megyék bűnügyekkel foglalkozó szakemberei minél több hasznos ismeretanyaghoz jussanak a kiemelt súlyú bűncselekmények helyszínén tapasztaltakról és az ott helyesen rögzíthető nyomokról, elváltozásokról, valamint azokról a körülményekről, amelyekre azonnal fel kell figyelni a szemle során.
Nagy Tivadar rendőr alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztályának vezetője annak érdekében, hogy széles körű információhoz jussanak a résztvevő kollégák, az ország kilenc – Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés, Heves, Győr-Moson-Sopron, Tolna, Fejér, Zala, Borsod, Vas – megyei főkapitányságának, valamint a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi technikai osztályának vezetőjét kérte fel előadások megtartására.
Az osztályvezetők beszámoltak hatóságaik illetékességi területén az elmúlt időszakban elkövetett emberölés és más kiemelt súlyú bűncselekmények helyszíni szemléjéről.
Az előadáson részt vettek a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság hat rendőrkapitányságának bűnügyi osztályvezetői, bűnügyi technikai csoportok vezetői, valamint a teljes bűnügyi személyi állomány, összesen ötvenhét fővel.

Címkék: bűncselekmény

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:15, péntek | Helyi

Karate Eb - Megvan a magyar csapat.

Kihirdették a magyar válogatott keretét a május 8. és 12. között sorra kerülő zadari karate Európa-bajnokságra.

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.