Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Szeptember 30. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: police

Klein László emlékverseny - Salgótarján

Klein László emlékverseny - Salgótarján

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság bűnügyi helyszínelő csoportja bizonyult a legjobbnak a Klein László emlékversenyen.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának Bűnügyi Technikai Osztálya 2019. szeptember 27-én hetedik alkalommal rendezte meg elhunyt kollegájukról, Klein László posztumusz alezredesről elnevezett emlékversenyét.

A Salgóbányán megrendezett emlékversenyt a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője Dr. Nagy László rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos nyitotta meg, aki köszönetet mondott a megye bűnügyi technikusainak a kimagasló szakmai munkájukért. Ezt követően Nagy Tivadar rendőr alezredes, a Bűnügyi Technikai Osztály vezetője ismertette a feladatokat a megye hat kapitányságának bűnügyi helyszínelő csapatai részére.

A kétfős csapatok elméleti és gyakorlati feladatokat oldottak meg, melyek célja elsősorban a bűnügyi technikusi munka során előforduló életszerű helyzetek modellezésével a bűnügyi technikusok ismereteinek bővítése volt. A csapatoknak összesen hat állomáson, 20 perc határidő alatt kellett legjobb tudásuk szerint teljesíteni a feladatukat.

A megmérettetés legeredményesebb csapata a Salgótarjáni Rendőrkapitányság volt. A dobogó második fokára a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság, harmadik fokára a Pásztói Rendőrkapitányság bűnügyi technikusai állhattak. A „Legjobb technikus díját” a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon szolgálatot ellátó Némedi Gábor rendőr főtörzsőrmester, míg a „Legjobb szemlebizottság vezető” díját a Bátonyterenyei Rendőrkapitányságon szolgálatot ellátó Bozó Cecília rendőr alezredes vette át. A gyakorlati feladatok legjobb végrehajtásáért a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai kaptak különdíjat.

Az emlékversenyen jelen volt a verseny névadójának fia, Klein Péter is, aki különdíjat adott át a legeredményesebb csapat részére.

Az emlékversenyen különdíjat adott át Bíró Csaba rendőr alezredes, a Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Technikai Főosztály, Bűnügyi Technikai Osztályának vezetője a legjobb szemlebizottság vezető és a legjobb bűnügyi technikus részére.

Az emlékversenyt megtisztelte jelenlétével továbbá az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Osztályának vezetője Dr. Szokolai Zoltán rendőr alezredes, valamint Seres Péter tűzoltó ezredes, főtanácsos, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője is.

Klein László rendőr alezredes kiváló szakemberként 1986 és 2003 között irányította a kiemelt bűncselekmények helyszíni szemléin a bűnügyi technikusi feladatokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:21, szombat | Helyi

Kerékpárosbarát szezonnyitót tartanak a hétvégén.

Idén is meghirdette a szezonnyitó kerékpárosbarát hétvégét a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) április 20-21-ére, az eseményhez több mint 80 vendéglátóhely, szálláshely és látványosság csatlakozott.

2024. Április 20. 09:09, szombat | Helyi

BMW-Lufthansa-megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között.

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között.

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Elszórtan záporok előfordulhatnak.

Keleten, délkeleten számíthatunk hosszabb napos időszakokra, máshol több felhő lesz az égen.

2024. Április 20. 06:00, szombat | Helyi

Speedmarathon!!!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata.