Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Október 09. 12:35, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Kiváló határ-menti kapcsolatok

Kiváló határ-menti kapcsolatok

Kifogástalanok a szakmai kapcsolatok a közlekedési infrastruktúra területén Magyarország és Szlovákia között.

Erről Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára beszélt a hét végén Salgótarjánban. A politikus a „Határok nélküli partnerség” című konferencián előremutatónak nevezte, hogy 2010 nyara óta 12 alkalommal volt egyeztetés ezen a területen, ebből négy állami vezetői, nyolc pedig szakértői szintű volt. Az államtitkár ismertette: négy új egyezményt kötöttek meg Szlovákiával, három korábbit módosítottak és egy szándéknyilatkozatot adtak ki. Két új határhidat adtak át az Ipoly folyón, egy harmadikat pedig újra közúti forgalomba helyeztek. Az államtitkár beszélt a tavasszal elfogadott egységes személyszállítási törvényről is, amely deklarálja, hogy a közösségi közlekedés közszolgáltatás, finanszírozása pedig állami feladat. A jogszabály a közösségi közlekedésen belül a kötöttpályás közlekedést helyezi előtérbe.

Címkék: szlovákia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.

2024. Május 02. 11:18, csütörtök | Helyi

ingatlan.com: áprilisban jelentősen nőtt az ingatlanpiaci kereslet.

Áprilisban lélektani határt tört át az ingatlanpiaci kereslet, a feladott lakáshirdetések száma jelentősen nőtt, ami további élénkülést vetít előre 2024-re.

2024. Május 02. 09:10, csütörtök | Helyi

Minden mozdíthatót ellopott!

Elsősorban lakatlan házakba és azok melléképületeibe tört be, majd több százezer forint értékű tárgyakat lopott el az a férfi, akit a salgótarjáni nyomozók a napokban fogtak el.

2024. Május 02. 08:40, csütörtök | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ