Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Február 05. 16:53, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Kiválasztották Az év orvosa 2012 pályázat szakmai döntőseit

Kiválasztották Az év orvosa 2012 pályázat szakmai döntőseit

Kiválasztották az Astellas-díj - Az év orvosa 2012 pályázat szakmai döntőseit az öt orvosszakmai kategóriában.

A Perner Ferenc sebész professzor vezette szakmai zsűri az egyes kategóriák legjobbjairól pénteken döntött - közölte Morva Gábor pályázati programvezető kedden az MTI-vel.
Alapellátás kategóriában Ádám Ágnes belgyógyász-háziorvos, Budai Mária klinikai fogorvos és Magyarosy Edina házi gyermekorvos, orvosi diagnosztika kategóriában Kulka Janina patológus egyetemi tanár, Milics Margit radiológus főorvos és Szelei Béla radiológus-belgyógyász osztályvezető főorvos került a döntőbe. A sebészeti jellegű szakterületek kategóriában Bognár László gyermek-idegsebész szakorvos, klinikaigazgató, egyetemi tanár, Pajor László urológus szakorvos, tanszékvezető egyetemi tanár és Verebély Tibor gyermeksebész szakorvos, egyetemi tanár jutott a döntőbe.
Konzervatív orvosi szakterületek kategóriában Csiba László pszichiáter, neurológus szakorvos, intézetigazgató egyetemi tanár, Meskó Éva belgyógyász, kardiológus, angiológus főorvos és Szondy Klára pulmonológus, onkológus klinikai főorvos, rehabilitáció és krónikus ellátás kategóriában Barna Gábor belgyógyász, kardiológus és kardiológiai rehabilitációs szakorvos, Nagy Klára belgyógyász, kardiológus és kardiológiai rehabilitációs főorvos került döntőbe.
A döntős orvosok méltatása és bemutatkozása a www.astellasazorvosokert.hu oldalon olvasható. Az egyes kategóriák idei legjobbjairól a szakmai zsűri a szerdai díjátadó gála előtti órákban dönt, a nyertesek személyét az ünnepi ceremónián jelentik be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk