Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Augusztus 30. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Kitiltották a SUN Fesztivál egyik résztvevőjét Magyarországról

Kitiltották a SUN Fesztivál egyik résztvevőjét Magyarországról

Kábítószer-birtoklás miatt kitiltották Magyarországról a SUN Fesztivál egyik résztvevőjét, a svájci férfit emellett felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság.

Erről a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője tájékoztatta az MTI-t.

Bóna Gyula elmondta, hogy a Balassagyarmati Járási Ügyészség bíróság elé állította azt a 28 éves, svájci állampolgárságú férfit, aki a július végén Bercel-Csobánkapusztán megrendezett SUN Fesztiválra érkezve kábítószert tartott magánál.

A főügyész ismertette: a vádlott egy taxi utasaként érkezett a rendezvényre. Csomagjának és ruházatának átvizsgálásakor a táskájából és az alsónadrágjából több fóliában mintegy 60 gramm kábítószergyanús anyag került elő. A szakértői vizsgálat kannabiszra jellemző kannabionid vegyületeket, köztük kábítószernek minősülő delta-9-THC-t mutatott ki.

A bíróság bűnösnek mondta ki a férfit kábítószer-birtoklás bűntettében, és egy év - két évre felfüggesztett -szabadságvesztésre ítélte, továbbá három évre kiutasította Magyarország területéről, és kötelezte 10 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére is - közölte Bóna Gyula.

A SUN Fesztiválon résztvevők közül kábítószer-birtoklás, -fogyasztás és -kereskedelem, valamint ittas járművezetés miatt huszonnégy ember ellen indított büntetőeljárást a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 08:33, kedd | Helyi

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók.

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 07. 08:00, kedd | Helyi

Záporok, zivatarok jönnek.

Egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen várható eső, zápor, zivatar.

2024. Május 07. 04:26, kedd | Helyi

A magyar olimpiai csapat párizsi formaruhái

Élsportolók és hírességek mutatták be a magyar olimpiai csapat párizsi formaruháit. A Magyar Sport Napján tizenhat-tizenhat élsportoló és meghívott híresség mutatta be a magyar olimpiai és paralimpiai csapat formaruháit.

2024. Május 06. 08:18, hétfő | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.