Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Május 19. 08:22, vasárnap | Helyi
Forrás: ahaps.dixiesewing/ipon/web/zsuffa csaba

Kínos hiba borzolja az iPhone/iPad tulajok kedélyeit

Kínos hiba borzolja az iPhone/iPad tulajok kedélyeit

és nem igazán találják a magyarázatot a felhasználók arra, ami az iOS 17.5 telepítése után történik. A LEGUTÓBBI IOS FRISSÍTÉS RÉG KITÖRÖLT MEZTELEN FOTÓKAT ÁLLÍTHAT VISSZA.

A héten vált elérhetővé az iOS 17.5 operációs rendszer frissítés, ez több újítást is hozott magával, főleg az EU-ban érdekes az, hogy már lehetőséget nyújt arra, hogy weboldalakról is telepítsenek alkalmazásokat a felhasználók. Viszont kiderült mostanra, hogy az iOS 17.5 egy kellemetlen meglepetést is tartogat. Nem kívánatos felvételeket állít vissza.

A Redditen és más közösségi médiában is megjelentek mostanra olyan panaszos hangok, amik arról számoltak be, hogy miután frissítették az iPhone-jukat, több olyan tartalom is újra megjelent a készülékükön, amit már töröltek. Adott esetben érzékeny, intim felvételekről van szó, ami nagyon komoly gond.

Az különös jelenségről megjelent első beszámoló arról írt, hogy évekkel korábban törölt meztelen fényképek köszöntek vissza a készülékén az iOS 17.5 telepítését követően.

A régen kitörölt felvételek nem is rejtve, valahol időrendben hátra sorolva bukkantak fel, hanem a legfrissebb felvételeket mutató albumban jelentek meg a semmiből. Az iOS-nek hosszú ideje van olyan funkciója, hogy alapvetően nem törli ki az adatokat azonnal, hanem lehetőséget nyújt 30 napig ezeket visszaállítására szükség esetén. Azonban a 30 nap elteltével minden véglegesen megsemmisül. Legalábbis elvileg ez történik, a gyakorlat azonban jelen állás szerint eléggé mást mutat.

Nem arról van szó, hogy a napokkal korábban törölt felvételek térnek vissza váratlanul, egy beszámolóban az egyik panaszos felhasználó például konkrétan arról írt, hogy 2016-ban kukázott dolgokat lát ismételten a készülékén. A sok éves fényképek ráadásul úgy sorakoztak fel a mobilon, mintha azok teljesen újak lennének, így nem is kerülhetik el az emberek figyelmét. Egy másik érintett már arról számolt be, hogy nagyjából 300 fotója jelent meg 2017 környékéről, mintha azokat sosem törölte volna.

A jelentések alapján vannak olyanok, akiknek kellemetlen helyzetet is okozott az iOS frissítés váratlan és furcsa hibája. Illetéktelen személy látott olyan képeket, amiket nem kellett volna. Gyakorlatilag szünet nélkül szaporodnak a visszatérő régi felvételről szóló beszámolók. Bizony az is megesik, hogy egy új tulajdonoshoz került készüléken jöttek vissza az eszkör eredeti gazdájának felvételei. Például egy iPadet egy barátjának eladó embert írt arról, hogy az iPaden a régi képei jelentek meg.

Mivel részleteket nem tudunk, nehéz megmondani, hogy pontosan mi történt, de valószínűleg nemcsak fotók, videók állhattak vissza. Már egy olyan beszámoló is van az X mikroblogon, melyben visszaállított hangüzenetekről esik szó. Egy iPhone XR a frissítést követően 26 friss hangüzenetről adott jelzést, miközben a frissítés előtt egy sem volt a készüléken. A több mint két tucat új hangüzenetet korábban már meghallgatta és végleg törölte a felhasználó.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.