Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. Október 18. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kinevették a munkások a miniszterelnököt

Kinevették a munkások a miniszterelnököt

Kinevették Mikola Azarov ukrán miniszterelnököt a zaporizsjai autógyár munkásai, amikor a kormányfő a dolgozók átlagbéréről beszélt. A kormányfő egy rövid szópárbajban is alulmaradt, kínjában másról kezdett el beszélni.

A kelet-ukrajnai városban tett kampányútja során a miniszterelnök felkereste az ottani autógyárat, hogy találkozzon az üzem dolgozóival - írta a Korreszpondent ukrán hírportál. Beszédében Azarov kijelentette, hogy az ukrán munkások havi átlagbére három és fél ezer hrivnya, azaz csaknem 102 ezer forint, mire az autógyáriak közül többen felnevettek.

Ekkor a kormányfő megkérdezte, hogy mennyit keresnek valójában, mire egy férfi azt válaszolta, hogy ő csak másfél ezer hrivnyát, vagyis körülbelül 43 ezer forintot. 'Ön nyilván nem teljes műszakban dolgozik' - jegyezte meg Azarov, mire a munkás ismét közbeszólt, hogy de igen, nyolc órában naponta. A miniszterelnök, hogy elkerülje a kínos párbeszéd folytatódását, azonnal témát váltott.

Ukrajnában október 28-án tartanak parlamenti választást. Mikola Azarov a Viktor Janukovics államfő mögött álló Régiók Pártjának listavezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.

2024. Július 18. 07:48, csütörtök | Külföld

Az Európai Parlament továbbra is kiáll Ukrajna határozott támogatása mellett

A héten megalakult új Európai Parlament szerdai strasbourgi plenáris ülése elfogadta első hivatalos állásfoglalását, amelyben a testület képviselőinek többsége továbbra is Ukrajna határozott támogatását szorgalmazza.