Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Július 20. 07:21, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Kínai résztulajdonos a Malévban?

Kínai résztulajdonos a Malévban?

A Hainan Airlines (HNA) iparági hírek szerint erősen gondolkodik azon, hogy bevásárolja magát a Malévba.

Ha az üzlet megvalósul, ő lesz az első kínai légiközlekedési cég, akinek európai érdekeltsége lehet. A vállalat elnöke viszont a múlt héten azt mondta: inkább egy másik légitársaságot alapítanának hazánkban.

A dolog komolyságát jelzi, hogy a HNA szándéknyilatkozatot írt alá magyar partnerével a kapcsolatok elmélyítéséről. Ez azonban nem előzmény nélküli: a kínai vállalatnál már 2004-ben is felmerült lehetőségként, hogy tulajdont szereznek a magyar vállalatban, de akkor ezt elvetették. Az indokok között szerepelt a – szerintük – komoly pénzügyi kockázat és a szűk európai hálózat is – írta az ATWOnline légyügyi hírportál.

Információk szerint a HNA küldöttséget indított a magyar fővárosba, de mindennek ellenére a nyilatkozat aláírására még 4-5 hónapig mindenképpen várni kell.

A közeledést nem lehet nem észrevenni: június 25-én a Demján-csoport és HNA Group fejlesztési megállapodást kötött. Ez érinti a logisztikát, a repteret, a légiközlekedést, az ingatlanokat, a hoteleket-bevásárlóközpontokat, a közlekedési infrastruktúrát és a pénzügyi szolgáltatásokat is. Fellegi Tamás július 5-én pedig úgy nyilatkozott: keresik a megfelelő befektetőt a Malévnak, a tárgyalások jól haladnak, de néhány probléma még megoldásra vár.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.