Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2015. Március 24. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Kínában versenyzett a balassagyarmati hódeszkás

Kínában versenyzett a balassagyarmati hódeszkás

Nemrég tért haza a kínai Yabuliból a magyar junior hódeszka válogatott, ahol a balassagyarmati Fehér Zsófia snowboardkrosszban képviselte hazánkat a junior világbajnokságon.

Zsófia az idei osztrák-liechtensteini közös rendezésű Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (téli EYOF) is magára ölthette már a címeres mezt. A krossz számban a 17., a csapatversenyek során pedig a 13. pozícióban zártak.
Kínában a 39 induló között a 36. helyet szerezte meg (a legjobb ideje 1:07,04 perc volt), ami nem volt elég a 32-es kieséses szakaszba jutáshoz.
„Kína nagyon érdekes volt, alacsony hegyek között voltunk, és nagyon hideg fogadott. A hóviszonyok nagyon kedvezőek voltak, de nagyon nehéz, és technikás pályát terveztek a szervezők.
Az első edzésnap sajnos elég rosszul sikerült, de a versenyre összeszedtem magam, és megtanultam a pályát. Az utolsó ugró a cél előtt sajnos nem sikerült, mind a két körben ott rontottam, így az időm nem lett elég jó ahhoz, hogy a legjobb 32-be kerülhessek.
A szezon utolsó versenyeként szép zárás volt ez a kínai vb, nagy élmény volt és sok tapasztalatot szereztem. Jövőre valószínűleg nem tudok nagy világversenyre menni, a kevés FIS-pontom miatt” – nyilatkozta tudósítónknak a nógrádi.
Bekényi Ádám szövetségi kapitány így értékelte a balassagyarmati lány teljesítményét:
„Az egyetlen edzésnap nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, de biztató köröket teljesített. A szélsőséges időjárás még nehezebbé tette a három ugratóval tarkított, felnőtt Európa Kupa-szintű pályát. 80 km/h-s széllökések voltak, a szembeszél Zsófit az egyik ugratón úgy megfogta, hogy az érkező helyett a lapos részre zuhant. Megütötte az arcát, de tudta folytatni. Sokat elmond a körülményekről, hogy a selejtező előtt öt lány lépett vissza, mert nem mertek lemenni a pályán. Zsófi viszont legyőzte félelmét, és nagyon bátran, bevállalósan teljesítette a kvalifikációt. Sajnos az utolsó ugrató kifogott rajta. Rengeteg versenytapasztalattal gazdagodott a magyar utánpótlás csapatunk.”
A csapat szereplésének legnagyobb tétje a jövő évi lillehammeri Ifjúsági Olimpiára (YOG) való kvótaszerzés volt. Fehér Zsófia, ha mostani helyezése alapján nem is, de FIS pontjai alapján még reménykedhet a lillehammeri kvótában.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: hódeszka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 13:00, csütörtök | Helyi

Fél nap alatt eltapsolta a lopott pénzt!

A Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai elfogták azt rimóci férfit, aki betört a rászorulóknak létrehozott szociális boltba.

2024. Augusztus 01. 09:00, csütörtök | Helyi

Együttes fellépés Salgótarján biztonságáért!

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság egyenruhásai a társszervekkel együttműködve összehangban lépnek fel a jogsértések ellen, és segítik a rászorulókat.

2024. Augusztus 01. 08:50, csütörtök | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. augusztus hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Augusztus 01. 08:15, csütörtök | Helyi

Fokozódik a nagy meleg.

A napsütést több helyen fátyolfelhők szűrhetik, illetve nyugaton és északon a gomolyfelhő-képződés válik erőteljesebbé, és helyenként záporok, zivatarok kialakulhatnak.