Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2013. Május 26. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kilométerenként 17 és 85 forint között lesz az útdíj

Kilométerenként 17 és 85 forint között lesz az útdíj

A 3,5 tonna össztömeg feletti tehergépjárműveknek kilométerenként nettó 17 és 85 forint közötti összeget kell fizetniük július elsejétől használatarányos útdíjként - erősítette meg Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára szombaton Budapesten a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének fórumán.

Völner Pál jelezte, hogy a tengelyszám, az útvonal típusa (fő- vagy gyorsforgalmi út), valamint a motorok környezetvédelmi besorolása alapján differenciálják majd a fizetendő díjat.

A fórumon Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára elmondta: a kormány jelenleg négy intézkedést vizsgál, amellyel kompenzálná a fuvarozókat. Az európai uniós minimumra csökkentenék a légrugós járművek adóját, vizsgálják a vagyonszerzési illeték csökkentését is. A tervek között szerepel az is, hogy az iparűzési adóból leírható lenne az e-útdíj egy része, ezenkívül pedig egy államilag támogatott hitelkonstrukcióval is segítenék a fuvarozókat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 15. 09:49, csütörtök | Belföld

Az idén is nagyot szól majd a tűzijáték Magyarország születésnapján (videó)

Monumentális látványban lehet részük mindazoknak, akik a budapesti tűzijátékkal koronázzák meg a Szent István-napot.

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

2024. Augusztus 14. 07:36, szerda | Belföld

MOHU: elérte a százmilliót a visszaváltott italcsomagolások száma

Elérte a 100 milliót a visszaváltott italos palackok, dobozok és üvegek száma a magyarországi kötelező visszaváltási díjas rendszerben (DRS) -