Városlista
2022. október 5, szerda - Aurél

Hírek

2021. December 14. 10:44, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség, police

Kihallgatása során ismert be egy korábbi gyilkosságot is - életfogytiglan várhat rá

Kihallgatása során ismert be egy korábbi gyilkosságot is - életfogytiglan várhat rá

A Nógrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a 45 éves hajléktalan férfival szemben, aki 2020 szeptemberében élettársával együtt megölt egy másik hajléktalant, majd 2021 januárjában egymaga végzett egy nőismerősével is.

A vádlott 2021. január 11-én a vádlott a salgótarjáni buszpályaudvaron együtt italozott egy nőismerősével, majd az éjszakai órákat egy híd alatt töltötték, ahol szóváltás alakult ki köztük. A nő sértően beszélt a vádlott élettársáról, ezért a férfi többször fejen ütötte őt, majd egy 13 cm pengehosszúságú késsel legalább tíz alkalommal megszúrta, ezután a kést a patakba dobta. A sértett még ekkor sem hallgatott el, ezért a vádlott egy kenyérszeletelő kést vett magához és azért, hogy életét kioltsa még több szúrást ejtett rajta, majd a nőt sorsára hagyva mellé feküdt és elaludt.

A sértett holttestét másnap férje találta meg a híd alatt.

A nő halála a többszörös szúrt sérülés és traumás shock miatt következett be, heveny keringés-és légzésösszeomlással.

A nyomozás során a vádlott beismert egy korábban elkövetett gyilkosságot is: 2020 őszén élettársával Salgótarjánban az egyik híd alatt laktak, szeptemberben csatlakozott hozzájuk egyik másik hajléktalan férfi is. A vádlott féltékeny lett a férfire, amiért az nemi kapcsolatot szeretett volna létesíteni élettársával, ezért a keze ügyébe került késsel mintegy 5 alkalommal a férfi felsőtestébe szúrt. Ezután a nő is magához vette a kést és még legalább két alkalommal ő is megszúrta a sértettet. Miután a férfi életét vesztette, a vádlott felszólítására a nő a holttestet egy közeli szemétkupacban rejtette el, rongyokkal fedte le, majd a pár új tartózkodási helyet keresett magának. A nő az eset után külföldre menekült.

A sértett halálát a többszörös mellkasi és hastájéki szúrt sérülés okozta, mumifikálódott holttestét 2021 januárjában maga a vádlott mutatta meg az eljáró nyomozóknak.

Az ügyben a Nógrád Megyei Főügyészség a férfi ellen több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette, míg élettársa ellen társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat. A vádiratban arra az esetre, ha a vádlottak elismerik a bűncselekmény elkövetését és lemondanak tárgyaláshoz való jogukról a főügyészség a férfival szemben életfogytig tartó, míg a nővel szemben 8 év szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 04. 13:39, kedd | Helyi

RENDŐRI ÖSSZEFOGÁS A MENHELYRE KERÜLT ÁLLATOKÉRT

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai az Állatok Világnapja alkalmából az elmúlt időszakban az állatok védelmére irányuló több programot és egy adománygyűjtést is szerveztek a megyében.

2022. Október 04. 11:57, kedd | Helyi

Közösen Európa biztonságáért

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság nemzetközi egyezmény alapján közös járőrszolgálatokat szervez a Szlovák Köztársaság rendőrségével az illegális migráció visszaszorítása érdekében.

2022. Október 04. 09:20, kedd | Helyi

Olasz tanárok tanulmányozzák a szakképzési rendszert Nógrádban

Hétfőtől két héten át olasz vendégtanárok tanulmányozzák a szakképzési rendszert Nógrád megyében. A Firenzéből érkezett oktatók látogatást tesznek a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum összes salgótarjáni és balassagyarmati t

2022. Október 03. 10:51, hétfő | Helyi

4 nap alatt 3 sérült

Az elmúlt négy napon hárman sérültek meg közúti közlekedési balesetben Nógrád megye útjain.