Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Augusztus 19. 05:00, vasárnap | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kiengedték a szellemet a palackból – szakad a Facebook, magas az árazás

Kiengedték a szellemet a palackból – szakad a Facebook, magas az árazás

Augusztus 16-tól már a Facebook korai tulajdonosai is értékesíthetik részvényeiket a tőzsdén, mellyel újabb 271 millió részvény szabadul fel, összesen 5,75 milliárd dolláros értékben. A Facebook összesen 674 millió A típusú és 1,741 millió B típusú részvénnyel rendelkezik, utóbbiak nem forognak a tőzsdén.

Az újabb eladói tömeg, csütörtökön új mélypontra küldte a közösségi oldalt működtető cég részvényeit. Ezt tetézi, hogy a fundamentumok alapján a jelenlegi árazás sem tűnik túl vonzónak, és a technikai kép is további esést valószínűsít.A 2012-es eredményvárakozásokkal számolt P/E ráta ugyanis 40,4-szeres, de a 2014-re várt jelentősen duzzadó profittal számolt 24-es mutató sem jelent túl vonzó értékeltségi szintet. Ráadásul a növekedési lehetőségek is szűkülnek, hiszen a Föld lakosságának 15 százaléka már felhasználó. Ezt tetézi, hogy a bevételeken kiugróan magas, 30 százalékos nettó nyereséghányadot ért el a cég tavaly, ami hosszú távon nem igen tartható szint. A profit sokszorozódása – amit a piac még a 20 dollár körüli árfolyammal is vár – így nemigen megvalósítható az Equilor elemzői szerint. Az eddig sem fényes technikai képet tovább rontotta a csütörtöki új mélypont, egy háromszög alakzatból lefelé tört ki az árfolyam. Ez a formáció további 4 dolláros esést vetít előre, ami ráadásul a fundamentális értékéhez sokkal közelebb vinné az Facebook árfolyamát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.

2024. Július 18. 07:48, csütörtök | Külföld

Az Európai Parlament továbbra is kiáll Ukrajna határozott támogatása mellett

A héten megalakult új Európai Parlament szerdai strasbourgi plenáris ülése elfogadta első hivatalos állásfoglalását, amelyben a testület képviselőinek többsége továbbra is Ukrajna határozott támogatását szorgalmazza.