Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Április 13. 06:19, hétfő | Külföld
Forrás: Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti

Kiengedték a kórházból a brit miniszterelnököt

Kiengedték a kórházból a brit miniszterelnököt

Kiengedték a kórházból Boris Johnson brit miniszterelnököt - közölte vasárnap délután a Downing Street.

A londoni kormányfői hivatal szóvivőjének rövid nyilatkozata szerint Johnson - aki az új koronavírus okozta betegsége miatt szorult kórházi kezelésre - a londoni St. Thomas kórházból Chequersbe, a brit miniszterelnökök vidéki pihenőhelyére távozott.

Az 55 éves Johnsont éppen egy hete, múlt vasárnap vitték be a St. Thomas kórházba, miután megfertőződött a Covid-19 járványt okozó SARS-CoV-2 nevű vírussal, és bár tíz napot töltött elkülönítésben Downing Street-i rezidenciáján, betegségének egyes tünetei nem múltak.

Hétfőn Johnsont átvitték a kórház intenzív osztályára, miután állapota romlott.

Az intenzív kezelés kezdete után elhangzott hivatalos tájékoztatások rendre hangsúlyozták, hogy Johnson a rutinszerűen adott oxigénen kívül nem szorult semmiféle légzéssegítő eljárásra, így lélegeztetőgépre sem, és nem diagnosztizáltak nála tüdőgyulladást.

A brit miniszterelnök három éjszakát töltött a St. Thomas intenzív osztályán, utána visszavitték egy normál kórterembe, miután állapota gyors javulásnak indult.

A miniszterelnöki hivatal szóvivőjének vasárnap délutáni tájékoztatása szerint orvosi stábjának tanácsára Johnson "nem áll azonnal ismét munkába", egyelőre lábadozik.

A Downing Street illetékese nem utalt arra, hogy a konzervatív párti kormányfő mikor kezdhet dolgozni.

A kormányfő 79 éves édesapja, Stanley Johnson a BBC rádiónak nyilatkozva a minap kijelentette: az, hogy fia már nem szorul intenzív kezelésre, nem azt jelenti, hogy teljesen túljutott a betegségen.

Hozzátette: fiának most pihennie kell, és ehhez időre van szüksége. "Nem hiszem, hogy csak úgy túlléphet ezen, egyenesen visszamehet a Downing Streetre és ismét magához ragadhatja a gyeplőt lábadozási idő nélkül" - fogalmazott a brit miniszterelnök édesapja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése