Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. November 28. 14:50, szerda | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Kiemelt lesz tizenkilenc víztározó beruházás hatósági eljárása

Kiemelt lesz tizenkilenc víztározó beruházás hatósági eljárása

Szécsény is szerepel a tervezetben.

A közigazgatási hatósági ügyek szempontjából kiemelt jelentőségűvé nyilvánítja 19 sík- és dombvidéki víztározó létesítését és rekonstrukcióját az a kormányrendelet tervezet, amely a kormány honlapján jelent meg.
A tervezet melléklete felsorolja az érintett tározókat, illetve azokat a hatóságokat, amelyek az engedélyezési ügyekben eljárnak. Például az általános építésügyi hatósági engedélyt első fokon a megyei kormányhivatal építésügyi és örökségvédelmi hivatala adja ki, míg a másodfokú hatóság az építésügyért felelős miniszter.
A jellemző hatósági fórumokhoz képest a kiemelt beruházások egy szinttel feljebb tolódnak.
A 19 víztározó között van például a Hódtói-, a Kislődi-, a Szécsényi-, és a Pécs-Tüskésréti tározó is. A forrásigény az előbbi sorrendben: 652, 115, 554 millió, illetve 2 milliárd forint.

Képünk illusztráció

Címkék: szécsény

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.