Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Szeptember 17. 14:25, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Kidobott macskák a szegedi Zsinagóga-kertben

Kidobott macskák a szegedi Zsinagóga-kertben

Számtalan alkalommal történ már meg a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületének tagjaival, hogy a szegedi Zsinagóga-kertben magára hagyott macskákat szedtek össze.

Állatokat kitenni, elhagyni a 2004. évi X. törvény értelmében bűncselekmény, amiért a felelőtlen állatkínzók szigorú büntetést érdemelnének.


A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete gyakran még ki sem nyílt szemű kismacskákat, vagy nagyobb – cseperedő – macskákat kénytelen a felelőtlen lakosság után összeszedni. Legutóbb a napokban talált az egyesület aprócska, önálló életre képtelen kis szőrmókokat. Sokan nem tudják, hogy a kutyák / cicák felesleges szaporodását megelőzéssel (gyógyszeres fogamzásgátlással, ivartalanítással, gondos tartással) meg lehetne előzni. A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete mindent elkövet, hogy segítse a kóbor macska állomány számának csökkentését. Felvilágosító előadások tartásával, szórólapok segítségével törekszik a szervezet az emberek környezettudatosságának fejlesztésére. Az utcai macskabaj a legtöbb településen súlyos gond.

Ha valaki kiscicát vagy felnőtt macskát szeretne örökbe fogadni, akkor a www.cicaotthon.hu oldalon vagy a cicamentes@gmail.com levélcímen vagy a +36/30/22-44-208 –as telefonszámon várja az egyesület a jelentkezést.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.