Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. November 08. 07:21, szerda | Helyi sport
Forrás: EGRI DÁVID-MOTORSPORT

Kiderült, hol folytatja pályafutását az Andrettitől menesztett Grosjean.

Kiderült, hol folytatja pályafutását az Andrettitől menesztett Grosjean.

Miután az IndyCar szezonja során világossá vált, hogy az alulteljesítő Romain Grosjean nem folytathatja az Andretti Global színeiben, egy ideig kérdéses volt, a franciának lesz-e maradása az amerikai szériában.

A bejelentésből kiderült ugyanis, hogy a korábbi F1-es pilóta a Juncos Hollinger Racing színeiben versenyezhet majd tovább az IndyCar 2024-es idényében. A 37 éves Grosjean a 77-es számú autót vezetheti a csapattól nemrég távozó Callum Ilott helyén.

Grosjean eddig három idényt húzott le a tengerentúlon. Az elsőt még a Dale Coyne Racinggel teljesítette, és két második helyével, valamint egy pole pozíciójával hamar felhívta magára a figyelmet, így az Andretti 2022-re leigazolta őt, ami esélyt adott számára, hogy sokkal gyakrabban harcolhasson a futamgyőzelmekért.

A gond azonban az volt, hogy ez nem jött neki össze, pedig többször is nagyon közel került hozzá, hiszen további három alkalommal volt még második. A bajnokságban viszont összességében nem tudott tényező lenni, és a túlságosan is felemás teljesítménye miatt az Andretti a mostani idény végén megvált tőle.Most tehát a Juncos dobott neki mentőövet, az ő személyükben azonban az IndyCar egyik legkisebb istállójáról beszélhetünk, akiknek az eddigi legjobb eredményét két ötödik hely jelentette. Grosjean viszont ennek ellenére boldog, hogy folytathatja karrierjét. „Szorosan figyelemmel követtem a JHR felemelkedését az utóbbi néhány évben. A csapat jelentős növekedést mutatott, és alig várom már, hogy a tapasztalatommal segíthessem őket, miközben a célunk egy erős 2024-es szezon lesz” – mondta Grosjean a bejelentés kapcsán.

Ezek után tehát még kevesebb esélye lesz arra, hogy újra versenyt tudjon nyerni, de a kisebb nyomást jelentő közeg talán jót fog tenni hullámzó teljesítményének. Arról pedig szintén nem érdemes megfeledkezni, hogy jövőre az IndyCar mellett az IMSA-ban is indulni fog néhány versenyen a Lamborghini színeiben, és vélhetően a Le Mans-i 24 óráson is láthatjuk majd őt.

Grosjean előző főnöke, Michael Andretti eközben továbbra is harcol az F1-be jutásért. Most éppen a jelenlegi csapatokra tett egy csípős megjegyzést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 17:35, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen.

Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen, ezzel pályafutása első sikerét aratta az elitkategóriában.

2024. Július 21. 11:30, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Antonelli nyerte a Forma-2 főversenyét a Hungaroringen.

Az olasz Andrea Kimi Antonelli sikerével zárult a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj Forma-2-es programjának főversenye, amelyet vasárnap délelőtt rendeztek meg a Hungaroringen.

2024. Július 21. 09:45, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Colov rajt-cél győzelme a Forma-3-asoknál.

A bolgár Nikola Colov rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a hungaroringi Magyar Nagydíj Forma-3-as főversenyén.

2024. Július 21. 09:30, vasárnap | Helyi sport

Balaton-átúszás - Elrajtolt a mezőny.

Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás Révfülöpön.