Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2023. November 22. 08:00, szerda | Sport
Forrás: MTI-PORTUGÁLIA

Kick-box vb - Rekordlétszám és jó magyar esélyek.

Kick-box vb - Rekordlétszám és jó magyar esélyek.

Minden korábbinál több, összesen 70 ország nevezett csaknem 1400 versenyzővel az idei kick-box világbajnokságra, amelyet mind a hét szabályrendszerben ezen a héten rendeznek meg a portugáliai Albufeirában.

A hazai sportági szövetség hétfői hírlevele szerint a szombatig tartó vb-n a magyar színeket 45-en képviselik, köztük a közelmúltban megrendezett Küzdősportok Világjátékán aranyérmet nyert három sportoló, Zajácz Bence, Fésű Lajos és Busa Andrea, valamint a júniusi Európa Játékokon elsőként végzett Bálint Martin.
Ezúttal is jó eredményekre számít Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke, aki úgy fogalmazott: "a felkészülés jól sikerült, mindenki motivált, és esélyekkel teli a csapat".
"Erősnek ítélem a válogatottat, hiszen számos világklasszisunk indul a világbajnokságon. Az idei multisport-eseményeken aranyérmes sportolóink mellett tatamis versenyzőink közül Száraz Gergő, Szmolek Emánuel, Mezei Nikolett és Kovács Laura Fanni is világ- vagy Európa-bajnokként méreti meg magát" - jelentette ki az elnök. Kiemelte, hogy formagyakorlatban Brebovszky Zoltán és Halustyik Cintia is már több vb- és Eb-érem gazdája, a ringben pedig ott lesz a magyar csapatból az idei Európa Játékokon bronzérmes Czégény Cintia és a tavalyi Világjátékokon ötödik Pálfi Viktória.
A vb idején kongresszust tart a kick-box világszövetség, a WAKO, amelyen Király István, a szervezet magyar alelnöke tisztsége meghosszabbítására pályázik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.