Városlista
2022. május 23, hétfő - Dezső

Hírek

2020. Március 05. 12:13, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Kiállok érted!

Kiállok érted!

Balassagyarmaton mutatták be a prevenciós programot.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakembereinek szervezésében 2020. március 4-én délelőtt Balassagyarmaton, a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban tartották meg a bűnmegelőzési programot.

A program célja, hogy a gyermekotthonok lakói képesek legyenek saját biztonságuk érdekében helyesen dönteni és cselekedni, továbbá a velük foglalkozó szakemberek figyelmének felhívása a prostitúció, és a szexuális kizsákmányolás veszélyeire, valamint az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeire.

A rendezvényen közel száz szakellátásban élő, valamint balassagyarmati középiskolás diák vett részt. Az előadás nézői között voltak továbbá a gyermekotthonok szakemberei, a rendőrség bűnmegelőzési előadói és az iskolai szociális segítők is.

A nézők, dr. Kalmár Zsolt rendőr ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettesének és Barabás Ildikó rendőr alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársának köszöntőjét követően, a Kacsacsőrű Művészeti Nonprofit Kft. előadásában tekinthették meg, a Kiállok érted című darabot. Az előadás a szeretethiányt, a szegénységet és az ezekből fakadó kiszolgáltatottságot mutatta be a gyermekotthonok lakóinak. A fiatalok a darab megtekintése után csoportfoglalkozás keretében beszélhették meg a színdarab tanulságait és az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeit.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 13:05, péntek | Helyi

Rendőrkézen a kifosztás feltételezett elkövetője

A balassagyarmati rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 43 éves férfit, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte.

2022. Május 20. 13:05, péntek | Helyi

Rendőrkézen a kifosztás feltételezett elkövetője

A balassagyarmati rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 43 éves férfit, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte.

2022. Május 20. 12:50, péntek | Helyi

A rendőrség keresi a tettest!

Az ismeretlen elkövető csavarokat és lemezalátéteket szerelt ki a sínek talpfájából a Dejtár és Ipolyvece közötti vasútvonalon.

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.