Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Március 29. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Kiállítással nyitották meg a Tolnay Klári Emlékházat Mohorán

Kiállítással nyitották meg a Tolnay Klári Emlékházat Mohorán

Az ezerarcú Tolnay Klári című kiállítással nyitották meg a mohorai Tolnay Klári Emlékházat a téli szünet után szombaton.

Az emlékház vezetője azt is elmondta, hogy idén színészóriások életútját mutatják be a Nógrád megyei emlékházban.

Balla István úgy fogalmazott: idén lenne 102 éves az 1998-ban elhunyt Tolnay Klári, akit nézve egy kivételes személyiség ezer arca formálódik ki előttünk, a kiállítás ezek közül elevenít fel néhány jellegzetesebbet többek között Angelo mester, Fábián József, Inkey Alice, Inkey Tibor, Tóth József, Kálmán Béla, Kanyó Béla, Koncz Zsuzsa és Wolcsánszky Zsuzsa fotóművészek, valamint Juhász M. Miklós festőművész munkáiból.

Az emlékház vezetője beszámolt arról is, hogy ebben az évben színészóriásokat állítanak a középpontba Mohorán: április végén Őze Lajos-, nyáron Pécsi Sándor-emlékkiállítást rendeznek.

Szeptemberben ünnepli 80. születésnapját Pásztor Erzsi, ebből az alkalomból életmű-kiállítást állítanak össze.

Mindezek mellett idén is megemlékeznek Tolnay Klári születésének évfordulójáról, Mohorán rendezi hagyományos ünnepi koncertjét a balassagyarmati nemzetközi muzsikustábor. Kiállítása lesz emlékházban Egri Kató gobelinművésznek, amelyen szülőfaluja, Hosszúpályi község is bemutatkozik, májusban pedig Szabó Ádám énekes ad koncertet Mohorán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.