Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Március 01. 10:04, vasárnap | Bulvár
Forrás: mti

Kialakult A Dal 2020 döntőjék mezőnye

Kialakult A Dal 2020 döntőjék mezőnye

A szombati második elődöntőből a Turbo az Iránytű című dallal, Ember Márk a Továbbal, a Nene a Későre jár című számmal, valamint Kóbor Zsóka és Polgár Patrik duója a Valamiérttel bejutott a fináléba.

A versenydalok akusztikus változatban hangoztak el a stúdióban.

A dalokat Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Apáti Bence táncművész, publicista, a Operettszínház balettigazgatója; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; valamint Pély Barna Artisjus-díjas énekes-gitáros-zeneszerző véleményezte és pontozta.

A kilencedik, utolsó dal elhangzása után a zsűri pontszámai alapján a legtöbb pontot (39) kapott produkció, a Turbo előadásában az Iránytű automatikusan továbbjutott a döntőbe, a legkevesebbet (26 pontot) begyűjtő Kies Az egyetlen című dalával kiesett a versenyből.

Az ötödik zsűritag szerepét betöltő nézők a műsor folyamán kétszer is szavazhattak sms-ben. Az első, tíz perces szavazás a bennmaradt hét dalra indult, ebben a legkevesebb voks Wolf Kati Próbáld még című dalára (amely a zsűritől előzőleg a második legtöbb szavazatot kapta) érkezett, így ő kiesett a versenyből. A még versengő dalokra további öt percig szavazhattak sms-ben a nézők. A voksaik alapján kialakult sorrendet pontokká alakították, amelyet hozzáadtak a zsűritől kapott pontszámokhoz, így alakult ki a még három továbbjutó dal sorrendje. Döntőbe került Ember Márk (Tovább) 72 ponttal, a Nene (Későre jár), valamint Kóbor Zsóka és Polgár Patrik duója (Valamiért) 60-60 ponttal.

A második elődöntő extra produkciójaként Balázs Fecó adta elő Évszakok című dalát. Az adásban átadták "A Dal 2020 Legjobb Dalszöveg Írója" különdíjat, amelyet Molnár Tamásnak ítélt a zsűri, Pál Dénes Tudom (Készen állsz) című daláért. Ő ezzel a Petőfi Zenei Díj azonos kategóriájának díját is elnyerte.

Az egy héttel ezelőtti első elődöntőből Rácz Gergő és Orsovai Reni (Mostantól), a Tortuga (Mámor tér 3.), a Fatal Error (Néma) és Takács Nikolas (Csendbeszéd) jutott a fináléba. A Dal történetében először egy előadó, Orsovai Reni két produkcióban is színpadra lép a döntőben, hiszen Rácz Gergővel és a Nenével is bejutott.

A Dal Akusztik online szavazás keretében a www.adal.hu oldalon az Akusztik menüpont alatt lehet voksolni a 30 versenydal akusztikus változatára március 4-én éjfélig. A győztest a műsor döntőjében jelentik be.

A Dal 2020 két műsorvezetője Rókusfalvy Lili és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie, velük kereshetik együtt a nézők az év magyar slágerét. A dalválasztó show győztese 75 millió forint összértékű nyereménnyel építheti tovább zenei karrierjét.

Az idei versenyről és a résztvevőkről A Dal 2020 honlapján - adal.hu -, valamint Facebook, Instagram és YouTube oldalán találhatóak részletes információk, extra tartalmak, videók és cikkek.

Címkék: A dal, a dal 2020, döntő, Dal

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.