Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2012. Február 24. 00:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Kiadvány a megye legnagyobb vállalkozásairól

Kiadvány a megye legnagyobb vállalkozásairól

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága és a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara újra megjelentette közös üzleti kiadványát.

A „Nógrád megye 2010. évi gazdasági teljesítménye és a legnagyobb 50 vállalkozás” című kiadványt – melyet immár ötödször jelentetnek meg – a kereskedelmi és iparkamara salgótarjáni székházában mutatták be az érdeklődőknek. Az elemzésben különböző megközelítésben mutatják be Nógrád megye legnagyobb és legeredményesebb vállalkozásait. A bemutatott számadatok jóé tükrözik, hogy más-más módszerekkel ugyan – kreativitással, fejlesztésekkel, egy-egy jó piaci lehetőség megragadásával –, de még ebben a váratlan, kihívásokkal teli gazdasági környezetben sem lehetetlen a sikeres talpon maradás, a növekedés, fejlődés.
A fórumon Becsó Zsolt országgyűlési képviselő, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke aktuális gazdaságpolitikai kérdésekről, a lehetséges kitörési irányokról tájékoztatta a jelenlévőket. Nagyfalusi Sándor, a NAV Nógrád Megyei Adóigazgatóság igazgatója a gazdaság teljesítményének alakulásáról, az egyes ágazatok teljesítményéről, a kistérségek eredményeiről, illetve a top 50-es vállalkozói körnek a megyében betöltött gazdasági szerepéről tartott előadást.

A rendezvény záró részében dr. Tordai Péter, a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tevékenységérőé, legfontosabb feladatairól, a szakképzésben betöltött szerepének fontosságáról tartott tájékoztatót. Az elnök a kamara életében történt változások között kiemelte a kötelező kamarai regisztrációt, mellyel egy korábban sosem érzékelt adatbázis jön létre az országban, megyében működő vállalkozásokról. A regisztráció határideje 2012. március 1.

Címkék: iparkamara

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 03. 18:00, vasárnap | Helyi

MERRE TOVÁBB SALGÓTARJÁN?

Sokan, sok helyen kérdezik mostanában: Mi a véleménye Salgótarjánról? Ön hogy érzi magát? Milyen gondjai vannak? Min változtatna? Itt feltettünk 2 egyszerű kérdést amire érdemes válaszolnia!

2024. Március 03. 17:42, vasárnap | Helyi

Ha ezt meglépik a háziorvosok, abból baj lesz.

A Magyar Orvosi Kamara felmérése szerint az alapellátó orvosok negyede a magánellátásban fog a következő három évben munkát vállalni a jelenlegi státusza rovására.

2024. Március 03. 17:39, vasárnap | Helyi

Salgótarján „nemzetközi“ piaca - 2018

04. 12. 2018./Rudo barátom a családjával Besztercebányáról jött le vásárolni Salgótarjánba a piacra. „Gyere el te is Géza, kell a tolmács.” Örömmel mentem. Félévente egyszer lejár Tarjánba vásárolni.

2024. Március 03. 17:20, vasárnap | Helyi

Lengyel piac - Salgótarjánban (is) :-D

A rendszerváltás előtti idők jellegzetessége volt a Lengyel piac. Ez volt az a hely, ahol be lehetett szerezni a kétes eredetiséggel rendelkező, nyugatinak látszó árukat anno. De miért volt lengyel egyáltalán?