Városlista
2023. február 3, péntek - Balázs

Hírek

2012. Február 24. 00:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Kiadvány a megye legnagyobb vállalkozásairól

Kiadvány a megye legnagyobb vállalkozásairól

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága és a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara újra megjelentette közös üzleti kiadványát.

A „Nógrád megye 2010. évi gazdasági teljesítménye és a legnagyobb 50 vállalkozás” című kiadványt – melyet immár ötödször jelentetnek meg – a kereskedelmi és iparkamara salgótarjáni székházában mutatták be az érdeklődőknek. Az elemzésben különböző megközelítésben mutatják be Nógrád megye legnagyobb és legeredményesebb vállalkozásait. A bemutatott számadatok jóé tükrözik, hogy más-más módszerekkel ugyan – kreativitással, fejlesztésekkel, egy-egy jó piaci lehetőség megragadásával –, de még ebben a váratlan, kihívásokkal teli gazdasági környezetben sem lehetetlen a sikeres talpon maradás, a növekedés, fejlődés.
A fórumon Becsó Zsolt országgyűlési képviselő, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke aktuális gazdaságpolitikai kérdésekről, a lehetséges kitörési irányokról tájékoztatta a jelenlévőket. Nagyfalusi Sándor, a NAV Nógrád Megyei Adóigazgatóság igazgatója a gazdaság teljesítményének alakulásáról, az egyes ágazatok teljesítményéről, a kistérségek eredményeiről, illetve a top 50-es vállalkozói körnek a megyében betöltött gazdasági szerepéről tartott előadást.

A rendezvény záró részében dr. Tordai Péter, a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tevékenységérőé, legfontosabb feladatairól, a szakképzésben betöltött szerepének fontosságáról tartott tájékoztatót. Az elnök a kamara életében történt változások között kiemelte a kötelező kamarai regisztrációt, mellyel egy korábban sosem érzékelt adatbázis jön létre az országban, megyében működő vállalkozásokról. A regisztráció határideje 2012. március 1.

Címkék: iparkamara

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 03. 14:11, kedd | Helyi

Autóbaleset és több tűzeset hétfőn

Összeütközött két személyautó hétfő délután Salgótarjánban, a Salgó úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A balesetben két ember volt érintett, egyiküket kórházba szállították a mentőszolg

2023. Január 03. 13:58, kedd | Helyi

Átvették a támogatásokat a Nógrád megyei önkéntesek

Decemberben az ország valamennyi, 2022-ben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete átveszi a központi költségvetésből elnyert támogatást. Ennek egy része pénzbeli, más része term

2023. Január 03. 12:27, kedd | Helyi

Pizzázni indultak, rendőrségen kötöttek ki

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség miatt indított eljárást egy 20 és egy 19 éves bárnai lakos ellen.

2023. Január 02. 10:50, hétfő | Helyi

4 NAP – 8 BALESET

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt négy napon nyolc közúti közlekedési baleset történt.