Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Május 05. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Kézművesek kiállítása Kazáron

Kézművesek kiállítása Kazáron

A 2012. május 11-13. között Nógrád megyében sorra kerülő, „A kézművesség ezer éve a Kárpát-medencében” című rendezvénysorozat keretében május 12-én Kazáron kézműves kiállítást rendeznek.

Május 11-én, pénteken a „Magyar Kézműves Remek” díjat nyert – a kezdetektől napjainkig – alkotásokból nyílik kiállítás a salgótarjáni Nógrádi Történeti Múzeumban. A bemutatásra kerülő, kiemelkedő minőségű termékek ötvözik a magyar kézműves hagyományokat a mai kor követelményeivel és bővítik az egyedi értéket képviselő igényes termékek kereskedelmi választékát, s hozzájárulnak ezáltal a magyar kulturális örökség sajátos közvetítéséhez.
A program május 12-én Kazáron kézműves kiállítással és vásárral, valamint színpadi programokkal folytatódik. A kiállításon húsz Nógrád megyei kézműves mutatkozik be az érdeklődőknek.
A kiállítás 10 órakor nyílik a Tájház mögötti területen – a laskafesztivál helyszínén -, ahol a 12.00-16.30 között a Fontos népzenei gyermekegyüttes, a Nógrád Táncegyüttes, a Kazári Népdalkör, a Kazári Asszonykórus, a Zsivajgó gyermek néptánccsoport és a Folk Garázs népzenei együttes lép a színpadra.
A nap során a faluban minden kiállítóhely - Vasalómúzeum, Tájház, Bányászház, gyufacímke és falvédő kiállítás, Mackó és Baba kiállítás, Hagyományőrző Galéria, Kézművesház – nyitva tart és közlekedik a tufa-taxi is.
A programokra minden érdeklődőt várnak, belépőjegy nincs.

Címkék: kézműves

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 08:55, kedd | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 16. 08:25, kedd | Helyi

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában.

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 16. 08:00, kedd | Helyi

Erős lehűlés jön esővel, széllel.

Északon és a Dunántúlon sokfelé számíthatunk tartós esőre, délen és keleten a napos-gomolyfelhős időben inkább záporok, délkeleten néhol zivatarok valószínűek.

2024. Április 15. 09:45, hétfő | Helyi

A hétvége eseményei.

Balesetet szenvedett egy siklóernyős,Nádas és száraz fű égett ötven négyzetméteres területen,Letért az úttestről és egy villanyoszlopnak ütközött egy kisbusz,Hulladék égett egy három köbméteres fém konténerben.