Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2014. December 04. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Kézművesek karácsonyi kiállítása és vására Salgótarjánban

Kézművesek karácsonyi kiállítása és vására Salgótarjánban

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kézműipari tagozata 2004-ben indította útjára a kézműipari vállalkozók és népi iparművészek vásárlási lehetőséggel egybekötött kiállítását Salgótarjánban.

A „Karácsonyi készülődés” elnevezésű rendezvény minden alkalommal nagy sikert aratott, azokon az ország szinte minden részéből állítottak ki kézművesek. Ezért is természetes, hogy idén is sor kerül a programra, melynek időpontja 2014. december 5-6-a. Az első napon a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza (Salgótarján, Alkotmány út 9/a.) ad otthont a rendezvénynek, míg december 6-án Salgótarján Fő terén mutatkoznak be a kézműves mesterek. A vásár mindkét napon 10-18 óra között várja az érdeklődőket.
A rendezvényen míves kézműves munkákat tekinthetnek meg a látogatók, s mindezekből praktikus, egyedi ajándékokat vásárolhatnak karácsonyi ajándékba.
A vásár idején "Mesterségem címere" elnevezéssel kézműves foglalkozásokra kerül sor 6-10 éves óvodás, illetve általános iskolás gyermekek részvételével. Ezt a kiállításon jelen lévő kézművesek vezetik, akik a korábbi évek tapasztalatai alapján egyórás foglalkozásokat tartanak a nebulóknak.

Címkék: kézműves

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 15:45, csütörtök | Helyi

Szerbiában elfogtak egy férfit, aki az elnök megölésével fenyegetőzött.

Elfogtak egy zombori férfit csütörtökön, aki a közösségi médiában Aleksandar Vucic köztársasági elnök meggyilkolásával fenyegetőzött - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

2024. Május 16. 09:10, csütörtök | Helyi

Maruzsa Zoltán: idén 200 ezer notebook kerül az iskolákba.

Két éve 120 ezer digitális eszköz beszerzése történt meg, tavaly 140 ezer eszközé, az idén pedig 200 ezer notebook kerül a magyar általános és középiskolákba szerte az országban.

2024. Május 16. 08:54, csütörtök | Helyi

A fenntarthatósághoz és a digitalizációhoz fűződő viszonyról beszélgetett Áder János Kék bolygó podcastok felvétel.

A különböző generációk fenntarthatósághoz és digitalizációhoz fűződő viszonyáról beszélgetett Áder János korábbi köztársasági elnök Kék bolygó című podcastja következő két adásának nyilvános felvételén.

2024. Május 16. 08:21, csütörtök | Helyi

Megállapodással deklarálták az együttműködést.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, és a Balassagyarmati Fegyház és Börtön parancsnoka egységes szerkezetbe foglalta a két szervezet megújított együttműködési megállapodását.