Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Augusztus 23. 12:00, vasárnap | Helyi

Kézművesek bemutatkozása Besztercebányán

Kézművesek bemutatkozása Besztercebányán

Besztercebánya ebben az évben ünnepli várossá emelkedésének 760. évfordulóját, amely alkalmat ad a tradicionális Városnapok programsorozat és a 358. Radványi Kézműves Vásár megrendezésére.

Három napon át zenés programok, gasztronómiai különlegességek, több ország kézműveseinek remekei jellemzik a hagyományos radványi vásárt Szlovákiában. A Városnapok és a Radványi Vásár ideje 2015. szeptember 11-13., (péntek-vasárnap).
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásban részesíti magyar népi kézművesek közös megjelenését a Radványi Vásáron, amit a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Magyar-Szlovák Tagozat szervez. Immár 12. alkalommal vehetnek részt kézművesek a Radványi Vásáron közös magyar megjelenés keretében - idén tízen.
A híres besztercebányai radványi vásárt sokan a vásárok vásárának is nevezik. Olyan rendezvény ez, ahol a kézművesek vannak a középpontban, és egy olyan vásár ez, ami arról is híres, hogy valaha a leghíresebb betyár, Juraj Jánošík többször meglátogatta.
Létrejötte egészen a 17. századig nyúlik vissza, amikor az akkori egyedülálló Radvány (Radvaň) község 1655-ben Szent Mária születésének napján vásárszervezésre való jogot kapott. A vásárt évek óta Besztercebánya központjában szervezik, ahol a három napos forgatagban, a mulatozós emberek sokasága között különböző ételekből és italokból, kézműves és egyéb termékekből válogathatnak a látogatók.
A részvétel feltételeiről a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara salgótarjáni székházábasn érdeklődhetnek a kiállítani szándékozó kézművesek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.