Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. December 02. 10:30, szerda | Helyi
Forrás: salgotarjan

Kézműves karácsonyi készülődés

Kézműves karácsonyi készülődés

Az idei rendezvény időpontja 2015. december 4-5.

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kézműipari tagozata 2004-ben hagyományteremtő szándékkal indította útjára a kézműipari vállalkozók és népi iparművészek vásárlási lehetőséggel egybekötött kiállítását Salgótarjánban. A„Karácsonyi készülődés” elnevezésű rendezvény minden alkalommal nagy sikert aratott, ezért is természetes, hogy idén is sor kerül a programra.

Az első napon a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában (Salgótarján, Alkotmány út 9/A.) 10–18 óra között várják az érdeklődőket. A kiállítást Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára nyitja meg. December 5-én a városi önkormányzattal történt megállapodás szerint Salgótarján Fő téren kínálják majd portékáikat a kézművesek.

A látogatók a mesteremberek alkotásaiból praktikus, egyedi ajándékokat vásárolhatnak karácsonyi ajándékba. A program keretében „Mesterségem címere” elnevezéssel kézműves foglalkozásokra kerül sor 6–10 éves óvodás, illetve általános iskolás gyermekek részvételével. Ezt a kiállításon jelen lévő kézművesek vezetik, akik a korábbi évek tapasztalatai alapján 1,5 órás foglalkozásokat tartanak a nebulóknak.

Az esemény plakátja:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,

2024. Május 03. 06:24, péntek | Helyi

128 éves a kisföldalatti

1896. 05. 03-án, Budapesten Ferenc József jelenlétében felavatták a földalatti vasutat, a \"kisföldalattit\".

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.