Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. December 10. 16:02, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kézbesítik a nyugdíjasoknak a vakcinaregisztrációs lapot

Kézbesítik a nyugdíjasoknak a vakcinaregisztrációs lapot

Péntektől kézbesíti a posta mintegy kétmillió nyugdíjasnak a vakcinaregisztrációs lapokat

- mondta Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A szakember kérte, hogy azok a nyugdíjasok, akik szeretnének regisztrálni a védőoltásra, töltsék ki a Müller Cecília országos tisztifőorvos tájékoztató levelének mellékleteként kézbesített regisztrációs adatlapot, és küldjék azt vissza az ingyenes válaszborítékban.

A kézbesítés a fővárosban kezdődik, de év végéig várhatóan minden nyugdíjas meg fogja kapni a levelet. A tömeges védőoltás várhatóan 2021 elején kezdődhet - tette hozzá Galgóczi Ágnes.

Kitért arra, hogy a vakcinainfo.gov.hu internetes felületen is már sokan regisztráltak. Megerősítette, ez a felület nem kötelez senkit semmire, itt csak az igényt jelezhetik azok, akik szeretnék majd beoltatni magukat a koronavírus ellen.

A szakember szerint az esetszámok csökkenése nagyon biztató, azonban a védelmi intézkedéseket és higiéniás rendszabályokat továbbra is be kell tartani.

Elmondta: az elmúlt napon újabb 5415 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, kórházban 7869 embert ápolnak, lélegeztetőgépre 645-en szorulnak. Elhunyt 171, többségében idős, krónikus beteg.

Galgóczi Ágnes beszámolt arról is, hogy az elmúlt tizenöt napban a legtöbb új esetet Debrecenben, Szegeden, Miskolcon, Kecskeméten és a főváros XI. kerületében regisztrálták.

Az osztályvezető kitért arra: a járvány és az ezzel járó korlátozó intézkedések az idősekre is nagy terhet rónak. Arra kért mindenkit, használja ki az internet adta lehetőségeket a családtagjával való kapcsolattartás során, a személyes találkozások inkább a szabadban történjenek a megfelelő távolságtartás betartásával.

Címkék: regisztráció, vakcina

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.