Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Október 14. 18:00, szombat | Helyi sport
Forrás: RABÓCSIRING

KEVIÉP RALLYCROSS FESZTIVÁL

KEVIÉP RALLYCROSS FESZTIVÁL

Máriapócs, RabócsiRing! Végső bajnoki összecsapás és BAJNOKJAVATÁS a KEVIÉP Évadzáró Rallycross Fesztiválon! Közel 90 induló! Nem várt kihívók, Held Zoli Közép-Európa Zóna Bajnoki futamgyőzelemmel robban be SuperCarsban!

SuperCars kategóriában Benyó Máté (Peugeot 208) már megnyerte a SuperCars Magyar Bajnoki címet Kárai Tomi előtt, így Máriapócson már öröm autózhat a szurkolóknak. Érkezik Palotás Péter egy Mitsubishi Lancer Evo VI–al, aki a jelenleg a tabella előkelő harmadik helyét foglalja el.

Nagy meglepetésre Held Zoli Kárai Tomi Audi A1-ével rajtol a Keviép hosszú hétvégén. Held Zoli első tesztversenyén – ami nem mellesleg Közép-Európa Zóna Bajnoki volt – rögtön futamgyőzelmet aratott, így önbizalommal töltve, bivalyerős autóval készül megszorongatni 2023 bajnokát. Szintén új pilóta mutatkozik be a máriapócsi katlanban, hiszen rajthoz áll Lencse Zoli is SuperCarsban egy Mitsubishi Coltal, kíváncsian várjuk szereplését. Szintén új versenyzőként indulhat a végső bajnoki összecsapáson Pál Krisztián egy brutális Skoda Fabiaval, amit fiatalkora ellenére meglepően szépen terelget. Nem hiányozhat a versenyhétvégéről Kotán Péter örökös bajnokunk sem, aki parádés teljesítményével és Ford Focusával tiszteli meg mindig a RabócsiRingre kilátogató nagyérdeműt.

Super1600 kategóriában a két bajnokaspiráns Swiftes, Kovács Samu (Korda Racing színeiben) és Nagy Benjámin (MGAMS színeiben) kiélezett összecsapását láthatjuk majd, hiszen egész évben ment az adok-kapok és igen szorosan követik egymást a bajnokságban.

SuperTouringCars+2000-ben, azaz a „BMW”-sek végső összecsapása következik, mivel Dóczi Bence, G Nagy Zoli és Vámosi Tibi állnak a tabella élén, és közel sem dőlt még el az első három hely sorsa. Itt lesz még Bészi is, aki szintén tud a közönséget megörvendtetően autóznia RabócsiRingen.

SuperTouringCars-2000-ben izgalmas küzdelmekre számítunk, hiszen érkezik a szinte verhetetlen, cseh bajnok és jelenlegi lkistavezető Častoral Roman (Opel Astra), a bajnokság ezüstjét már biztosan bezsebelő Held Zoli előtt (VW Polo), a mátészalkai közönségkedvencek Zenta Sanyi és Kiss Peti, mindketten Ford Pumával.

SuperTouringCars-1600 az egyik legnépesebb CEZ kategória, melyet a Rally Hungary SzuperSpeciálon is bemutatkozó Bütösi Balázs (Citroen DS3) vezet, a második helyről pedig Siebel Balázs (Toyota Aygo) várja a folytatást. Ferjáncz András (Skoda Fabia) nevezése üde színfoltja lehet az évadzárónak, de Végh Tamástól (Skoda Fabia) és Ifj Nedeczki Lászlótól (Skoda Fabia) is várhatunk komolyabb produkciót.

Hankook CrossCar Cup az egyik leglátványosabb kategóriába, melyben Lóránt Beni briliáns évaddal a háta mögött érkezik a Keviép Rallycross Fesztiválra, akinek a skalpjára méltán vadászik Antal István, Csuti Kristóf, Kovács Domonkos vagy Papp Szebasztián is.

Magyar Kupa közel 20 fős mezőnnyel rajtol az évadzárón, Széplaki Soma (Toyota Yaris), Horváth Krisztián (Peugeot 106) 75-75 és Szabó Bulcsú (Honda Civic) 69 pontot gyűjtve érkezik a Keviép Hétvégére, egyikőjük sem adja könnyen skalpját, kíváncsian várjuk összecsapásukat.

MX5 Kupában Horváth Ottó, Perendy Peti, Várkonyi Bence és Gáspár Csaba küzdelmére érdemes majd figyelni, hiszen szorosan követik egymást a bajnokságban.

Astra Kupában az élén Kailbach Gergely áll, őt követi Stadler Mihály, Kisharsányi és Kotán Krisztián, akik mind nyerni akarnak a bajnokavatón.

Tehát október 22-23, KEVIÉP ÉVADZÁRÓ RALLYCROSS FESZTIVÁL, BAJNOKAVATÁS, Máriapócs, RabócsiRing!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 17:35, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen.

Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen, ezzel pályafutása első sikerét aratta az elitkategóriában.

2024. Július 21. 11:30, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Antonelli nyerte a Forma-2 főversenyét a Hungaroringen.

Az olasz Andrea Kimi Antonelli sikerével zárult a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj Forma-2-es programjának főversenye, amelyet vasárnap délelőtt rendeztek meg a Hungaroringen.

2024. Július 21. 09:45, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Colov rajt-cél győzelme a Forma-3-asoknál.

A bolgár Nikola Colov rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a hungaroringi Magyar Nagydíj Forma-3-as főversenyén.

2024. Július 21. 09:30, vasárnap | Helyi sport

Balaton-átúszás - Elrajtolt a mezőny.

Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás Révfülöpön.