Városlista
2021. november 28, vasárnap - Stefánia

Hírek

2021. November 23. 11:56, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Kevesebbet akartak fizetni, ezért kenőpénzt adtak a sofőrnek

Kevesebbet akartak fizetni, ezért kenőpénzt adtak a sofőrnek

A Nógrád Megyei Főügyészség vesztegetés miatt emelt vádat négy személlyel szemben, akik az állattenyésztéssel járó melléktermékek súlyával trükköztek annak érdekében,

hogy a szállításért hivatalosan kevesebbet kelljen fizetniük.

A vád szerint a házaspár kutyatenyésztéssel foglalkozott, a tevékenységükkel járó állati melléktermék elszállítására és kezelésére szerződéses viszonyban álltak egy feldolgozó vállalattal.

A pár arra utasította a telephelyükön dolgozó alkalmazottat, hogy a vállalat teherautósofőrjének adjanak kenőpénzt azért, hogy az elszállítandó dolgok tényleges súlyánál lényegesen kevesebbet írjon az átvételi jegyre, így a cégnek kevesebbet kelljen fizetnie a szolgáltatásért.

A hulladékszállító a pénzt elfogadta és a kérésnek eleget téve a ténylegestől eltérően csak 500 kg hulladékot tüntetett fel az okmányokon.

A Nógrád Megyei Főügyészség a pár ellen felbújtóként, míg az alkalmazott ellen tettesként elkövetett vesztegetés bűntette miatt emelt vádat, a hulladékszállító teherautósofőrt pedig vesztegetés elfogadásával vádolta meg. Vádiratában valamennyiükkel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására, három vádlottnál emellett pénzbüntetés kiszabására is tett indítványt, továbbá indítványt tett arra is, hogy a Balassagyarmati Törvényszék a sofőrtől kobozza el az elfogadott kenőpénzt is.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 25. 13:30, csütörtök | Helyi

Ülést tartott a Nógrád Megyei Munkaerőpiaci Egyeztető Kerekasztal

2021. November 25. 10:09, csütörtök | Helyi

Az elmúlt nap balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt napokban egy személyi sérüléssel járó és három anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei.

2021. November 25. 09:58, csütörtök | Helyi

„Jó lesz a nyaklánc meg a gyűrű is!” – mondta a házaló, és vitte is az aranyat

A Pásztói Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat az ellen a 62 éves paplanokkal házaló hatvani nő ellen, aki egy mozgásában korlátozott idős asszonytól tulajdonított el aranyékszereket.

2021. November 22. 12:00, hétfő | Helyi

Kettős gyilkosság miatt emeltek vádat egy hajléktalan ellen

Vádat emeltek egy hajléktalanként élő férfi ellen, aki januárban bozótvágóval és késsel megölte alvó ismerőseit - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.