Városlista
2022. október 6, csütörtök - Renáta

Hírek

2021. November 23. 11:56, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Kevesebbet akartak fizetni, ezért kenőpénzt adtak a sofőrnek

Kevesebbet akartak fizetni, ezért kenőpénzt adtak a sofőrnek

A Nógrád Megyei Főügyészség vesztegetés miatt emelt vádat négy személlyel szemben, akik az állattenyésztéssel járó melléktermékek súlyával trükköztek annak érdekében,

hogy a szállításért hivatalosan kevesebbet kelljen fizetniük.

A vád szerint a házaspár kutyatenyésztéssel foglalkozott, a tevékenységükkel járó állati melléktermék elszállítására és kezelésére szerződéses viszonyban álltak egy feldolgozó vállalattal.

A pár arra utasította a telephelyükön dolgozó alkalmazottat, hogy a vállalat teherautósofőrjének adjanak kenőpénzt azért, hogy az elszállítandó dolgok tényleges súlyánál lényegesen kevesebbet írjon az átvételi jegyre, így a cégnek kevesebbet kelljen fizetnie a szolgáltatásért.

A hulladékszállító a pénzt elfogadta és a kérésnek eleget téve a ténylegestől eltérően csak 500 kg hulladékot tüntetett fel az okmányokon.

A Nógrád Megyei Főügyészség a pár ellen felbújtóként, míg az alkalmazott ellen tettesként elkövetett vesztegetés bűntette miatt emelt vádat, a hulladékszállító teherautósofőrt pedig vesztegetés elfogadásával vádolta meg. Vádiratában valamennyiükkel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására, három vádlottnál emellett pénzbüntetés kiszabására is tett indítványt, továbbá indítványt tett arra is, hogy a Balassagyarmati Törvényszék a sofőrtől kobozza el az elfogadott kenőpénzt is.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 05. 14:44, szerda | Helyi

Megújuló kommunikációs rendszerek, biztonságosabb környezet

Lezárult a KEHOP 1-6.0-15-2016.00023 azonosító számú, Döntéstámogató rendszer elnevezésű uniós projekt, amelynek célja a lakosság személy- és vagyonbiztonságának növelése. A projekt az Európai Unió 850 millió forintos vissza forinto

2022. Október 05. 09:30, szerda | Helyi

Szurkálással fenyegetőzött

A Nógrád megyei rendőrök terrorcselekmény gyanújával vették őrizetbe azt a férfit, aki dohánybolt kirablásával és az alkalmazott leszúrásával fenyegetőzött. Most kettő évtől nyolc évig terjedő büntetés várhat rá.

2022. Október 04. 13:39, kedd | Helyi

RENDŐRI ÖSSZEFOGÁS A MENHELYRE KERÜLT ÁLLATOKÉRT

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai az Állatok Világnapja alkalmából az elmúlt időszakban az állatok védelmére irányuló több programot és egy adománygyűjtést is szerveztek a megyében.

2022. Október 04. 11:57, kedd | Helyi

Közösen Európa biztonságáért

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság nemzetközi egyezmény alapján közös járőrszolgálatokat szervez a Szlovák Köztársaság rendőrségével az illegális migráció visszaszorítása érdekében.