Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2020. Február 05. 11:49, szerda | Helyi
Forrás: police

Kétnapos rendezvény a balesetek megelőzéséért

Kétnapos rendezvény a balesetek megelőzéséért

Diákok és felnőttek figyelmét hívták fel a balesetmentes közlekedésre a szakemberek Nógrád megyében.

Civil kezdeményezésre, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság támogatásával valósult meg egy kétnapos balesetmegelőzési rendezvény Salgótarjánban.

A szervezők 2020. január 31-én a Zenthe Ferenc Színházban várták a megyeszékhely középiskoláinak 11. és 12. osztályos tanulóit. A „BALESET” című rendezvényt Vágvölgyi Zoltán balesetmegelőzési szakember nyitotta meg, melyet követően Pintér József címzetes rendőr főtörzszászlós, a Veszprémi Rendőrkapitányság balesethelyszínelője tartott fényképekkel, videóval illusztrált előadást. A szakember közel 600 diák figyelmét hívta fel a balesetmentes közlekedésre, és a közúti közlekedés szabályainak maradéktalan betartására.

A rendezvény második napján, a salgótarjáni rutinpályán az egyik előadóteremben Homonnai Péter címzetes rendőr főtörzszászlós a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ szakoktatója a motorkerékpáros balesetek megelőzésére, elkerülésére hívta fel a meghívottak figyelmét. Ezzel párhuzamosan a másik teremben Pintér József címzetes rendőr főtörzszászlós tartott ismételten előadást. Kótner Zoltán rendőr főtörzszászlós, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa mindeközben vezetéstechnikai elméleti és gyakorlati képzést tartott az érdeklődők részére.

A rendezvényen továbbá Palágyi István az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának nyugalmazott balesetmegelőzési szakembere is beszámolt szakmai tapasztalatairól.

A kétnapos rendezvény célja az emberek gondolkodásra késztetése és annak tudatosítása, hogy a közlekedés veszélyes „üzem”, ahol egy pillanatnyi figyelmetlenség a családok életére visszafordíthatatlan hatással lehet.

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.