Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Január 25. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Kétmilliárd forintot nyert el Nógrád megye turizmusfejlesztésre

Kétmilliárd forintot nyert el Nógrád megye turizmusfejlesztésre

Több mint kétmilliárd forint érkezik Nógrád megyébe hat nyertes pályázatnak köszönhetően az egészségügyi turizmus, valamint turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztésére.

A Salgótarjánban rendezett sajtótájékoztatón Becsó Zsolt országgyűlési képviselő (Fidesz) úgy fogalmazott: a 2010-es kormányváltás óta Nógrád megye "felkerült Magyarország térképére", a kormánytól már megkapja a felzárkózás felgyorsításához szükséges fejlesztési forrásokat. Csak a turizmushoz kapcsolódva 7,719 milliárd forintot ítéltek meg azóta a megyének, ez az összeg a szocialista éra nyolc éve alatt 2,5 milliárd forint volt - tette hozzá.
Balla Mihály országgyűlési képviselő (Fidesz) közölte, hogy az egészségügyi turizmus 2,9 milliárdos keretét négy pályázat nyerte el az észak-magyarországi régióban, ebből kettő nógrádi: a nógrádgárdonyi Főnix Kastélyszanatórium ellátásokat, kapacitásokat bővít, az alsópetényi Prónay-kastélyban szemészeti lézerklinikát indítanak 255 millió, illetve 745,5 millió forintos támogatással.
A pályázók azzal számolnak, hogy az ellátásokra külföldön is jelentős igény lesz, így a projektek azért is kiemelkedőek, mert munkahelyet teremtenek, és jó hírét viszik a megyének, a térségnek - mondta a képviselő.
Nógrádgárdonyban 40, Alsópetényben 30 százalékos önerővel egészítik majd ki az elnyert támogatást.
Becsó Zsolt tájékoztatása szerint a turisztikai attrakció- és szolgáltatás-fejlesztés 6 milliárdos keretéből 1,125 millió forint kerül Nógrádba, a 17 észak-magyarországi nyertes közül négy nógrádi.
Elmondta: a Mária-út észak-magyarországi szakaszához kapcsolódva Kozárd nyert el pénzt a zarándokturizmus fejlesztésére, a többi között Mária-kertek és online portálok kialakítására. Diósjenő az országos Kék túra útvonalának térséget érintő szakaszát állítja helyre, forrásokat tisztítanak ki, kilátókat építenek újjá a projekt keretében. Pásztó hasznosi városrészében kaland- és ökoturisztikai élményparkot alakítanak ki, Szalmatercsen pedig nemzetközi iparművészeti alkotóházat hoznak létre, hogy felfedeztessék a térség hagyományait.

Címkék: turizmus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 14:00, szombat | Helyi

Pünkösd - Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei.

Pünkösd alkalmából szentmiséket, istentiszteleteket tartanak országszerte. A katolikus, a református és az evangélikus egyházi vezetők vasárnap ünnepi liturgia keretében emlékeznek meg a Szentlélek eljöveteléről.

2024. Május 18. 13:43, szombat | Helyi

Egy régi történet: a Salgótarjáni Kohászati Üzemek – 1. rész: 1902-re a csúcson!

Borítóképen: Az egykori vasfinomító gyár és lakótelep látképe 1873-ból. A Salgó-Tarjáni Vasfinomító Társulat, vagy a Rimamurány—Salgó-Tarjáni Vasmű Részvény Társaság

2024. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Reggel pára, délután egy-egy zápor jöhet.

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat.

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.