Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Október 25. 09:04, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Két tonna szemetet gyűjtöttek Idegérben

Két tonna szemetet gyűjtöttek Idegérben

Állati tetemekre, veszélyes hulladékra bukkantak az önkéntesek az idegéri szemétszedő akció során.

A Karancs Mentőkutyás Alapítvány az ősz folyamán két alkalommal szervezett önkéntes szemétszedő akciót. Az elsőt még a nyár végén a 21-es főközlekedési út mentén, a mátraszőlősi parkoló környékén, míg a másodikat – idén az utolsót – Salgótarjánban, az idegéri garázssor környezetében.
Az alapítvány önkéntesein kívül további négy személy vett részt az idegéri munkálatokban, amiből bőven kijutott a lelkes kis csapatnak. A szemétszedés egy délelőttön át tartott, végeredménye pedig két tonna szemét összeszedése volt. A területen az önkéntesek sok meglepetéssel találkoztak. Egy garázsban „ideiglenes lakóhelyre” bukkantak – ehhez nem nyúltak –, állati tetemeket szedtek össze, valamint építési „hulladékhegyekkel” és veszélyes hulladékok sokaságával kellett megbirkózniuk a munka során.
Kesztyűt és zsákokat biztosított számukra a városgazdálkodás, de néhány lapát és vasvilla is szükséges volt a szeméthalom eltakarításához, melyet egy helyi vállalkozó szállított el, így önkéntes fuvarozásával szintén hozzájárult az akció sikeréhez. A nagy mennyiségű szemetet a salgótarjáni VGÜ térítés nélkül vette át csókáspusztai szemétlerakó telepén.
A lelkes csapatnak az elvégzett munka után nagyon jólesett a frissítő ital, és a frissen sütött tepertős pogácsa, amelyet a Tesco Hipermarket Salgótarjáni Áruház vezetősége biztosított számukra.

Címkék: szemét

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 21:33, csütörtök | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.

2024. Április 18. 21:28, csütörtök | Helyi

Közúti baleset Nagylóc és Hollókő között.

Karambolozott két személyautó kedden délután a 2122-es számú úton, Nagylóc és Hollókő között.

2024. Április 18. 17:40, csütörtök | Helyi

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg.

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

2024. Április 18. 17:00, csütörtök | Helyi

EM: Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban.

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM)