Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Május 10. 07:22, szerda | Belföld
Forrás: mti

Két településen tartanak időközi választást vasárnap

Két településen tartanak időközi választást vasárnap

Két településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást: Kislétán polgármestert, Kisorosziban pedig községvezetőt és képviselőket is választanak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán azért kell időközi polgármester-választást tartani, mert a Nyíregyházi Törvényszék 2017 januárjában meghozott ítéletével méltatlannak mondta ki a polgármesteri tisztségre a független Madácsi Imrét. Az 1900 lelkes községben a településvezetői tisztségért hat jelölt indul: Demendi István, Ujfalusi Béláné, Pénzes Sándor Károly és Szabó László jelenlegi alpolgármester függetlenként, míg Esztári Lászlóné a Fidesz, illetve Szöllősyné Fitos Éva a Magyar Munkáspárt színeiben. A névjegyzékben 1388 választó szerepel.

A Pest megyei Kisorosziban a képviselő-testület január 18-án feloszlatta magát, ezért kellett időközi önkormányzati választást kiírni. A mintegy ezerfős település vezetéséért négyen indulnak: hárman - Nádasdi-Csontos Elek, Greff Gyuláné és Molnár Csaba - függetlenként, Pálmai Ferenc pedig a Magyar Munkáspárt jelöltjeként. A négy képviselői helyért tizenöt jelölt indul, a választói névjegyzékben mintegy 800-an szerepelnek.

Vasárnapra két időközi települési nemzetiségi választást is terveztek: a Pest megyei Tápiószecsőn és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Lónyán roma települési nemzetiségi képviselőket választottak volna, a voksolások azonban jelöltek hiányában elmaradnak, így a településeken legközelebb csak 2019-ben lehet roma nemzetiségi önkormányzatot alakítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során