Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Április 28. 08:20, péntek | Helyi
Forrás: NMKI

Két PB palack is felrobbant egy családi házban

Két PB palack is felrobbant egy családi házban

Tűz ütött ki egy Vizsláson található családi házban csütörtökön délután – a tűzben két propánbutángáz-palack és több festékesdoboz felrobbant, további hét palackot a tűzoltók mentettek ki az égő épületből.

A salgótarjáni és bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, valamint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat kiérkezéséig az épületben egy propánbutángáz-palack robbant fel, majd az oltási munkálatok közben ezt egy újabb robbanás követte. A tűzoltók az égő épületből négy orvosi oxigénpalackot, valamint egy nitrogén, egy acetilén és egy ipari oxigénpalackot mentettek ki. A hőterhelésnek kitett acetilénpalackot a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság mesterlövészei lőtték ki. A tűzben a száz négyzetméter alapterületű családi ház tetőszerkezete és az épülettel összeépített negyven négyzetméteres kazánház teljesen leégett, a lakótér pedig mintegy tizenöt négyzetméteren károsodott. A tűz keletkezésekor egy személy tartózkodott az épületben, akit a szomszédok még a tűzoltók kiérkezését megelőzően kimentettek az ablakon át. Az egységek végezetül öt vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat, majd elvégezték az utómunkálatokat. A tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.