Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2016. December 20. 15:30, kedd | Helyi
Forrás: radiofocus.hu

Két nógrádi településen már több a lakás, mint a lakos

Két nógrádi településen már több a lakás, mint a lakos

Egyre több az eladó lakás a megyében és ráadásul nehezen is sikerül túl adni rajta, ami szintén a statisztikát rontja.

Két nógrádi településen már több a lakás, mint a lakos – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal által kiadott, Magyarország közigazgatási helynévkönyve 2016 című kiadványból. Az adatok a 2016. január 1-jei állapotnak felelnek meg. A nógrádi települések közül kettő esetben már kevesebb a lakók, mint a lakások és házak száma. Cserhátszentiván 115 lakosára 128, Garáb 50 lakójára pedig 59 lakás jut. Kisecset és Pusztaberki esetében még éppen néhánnyal több a lakosok száma, mint a lakásoké. Három nógrádi település lélekszáma száz fő alatti: Debercsényben 76, Garábon 50, Kutasón 83 személy lakik – derül ki az összefoglalóból. Kevesebb mint kettőszázan lakják Bokor, Cserhátszentiván, Felsőtold, Horpács, Iliny, Kisbárkány, Kisecset, Kozárd, Pusztaberki és Szécsénke településeket.

Címkék: nógrád, statsiztika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 09:10, csütörtök | Helyi

Maruzsa Zoltán: idén 200 ezer notebook kerül az iskolákba.

Két éve 120 ezer digitális eszköz beszerzése történt meg, tavaly 140 ezer eszközé, az idén pedig 200 ezer notebook kerül a magyar általános és középiskolákba szerte az országban.

2024. Május 16. 08:54, csütörtök | Helyi

A fenntarthatósághoz és a digitalizációhoz fűződő viszonyról beszélgetett Áder János Kék bolygó podcastok felvétel.

A különböző generációk fenntarthatósághoz és digitalizációhoz fűződő viszonyáról beszélgetett Áder János korábbi köztársasági elnök Kék bolygó című podcastja következő két adásának nyilvános felvételén.

2024. Május 16. 08:21, csütörtök | Helyi

Megállapodással deklarálták az együttműködést.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, és a Balassagyarmati Fegyház és Börtön parancsnoka egységes szerkezetbe foglalta a két szervezet megújított együttműködési megállapodását.

2024. Május 16. 08:08, csütörtök | Helyi

Fico elleni merénylet - Kövér László mély megdöbbenésének adott hangot.

Mély megdöbbenéssel és teljes megütközéssel töltött el a Robert Fico elleni brutális fegyveres támadás híre - írta az Országgyűlés elnöke szerda este.