Városlista
2023. február 3, péntek - Balázs

Hírek

2022. November 28. 08:25, hétfő | Helyi
Forrás: police.hu

Két bűncselekmény, három elkövető

Két bűncselekmény, három elkövető

A salgótarjáni rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 20 éves férfit és két társát.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság lopás vétség és lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 20 éves egyházasgergei férfi ellen, míg lopás vétség miatt egy 39 éves ipolytarnóci nővel és lopás bűntett miatt egy 56 éves salgótarjáni férfival szemben.

Az egyházasgergei lakos 2022. november 22-én a délutáni órákban 39 éves társával betért a salgótarjáni bevásárló központba. Az áruk között sétálva több üveg szeszes italt vettek magukhoz, amelyekről az áruvédelmi eszközt levágták, majd azokat a férfi a ruházatába, a nő a nála lévő táskába rejtette. Ezt követően a kassza vonalát elhagyva megpróbáltak az üzletből fizetés nélkül távozni, azonban őket a biztonsági őr felszólította. A férfi a felszólításnak nem tett eleget és az üzletből az értékekkel együtt elszaladt, míg társa az italokat visszaadta.

A 20 éves terhelt megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy pár nappal korábban a másik, 56 éves társával egy hátizsákot lopott el. A két férfi a megyeszékhely belterületén sétálva az üzlet üveges ajtaján keresztül meglátta a felügyelet nélkül hagyott táskát. Míg az 56 éves elkövető az utcán figyelt, addig a 20 éves férfi a hátizsákért bement és azt a benne lévő készpénzzel és személyes iratokkal együtt ellopta. A közelben abból 150.000 forint összegű készpénzt és dohányterméket vettek ki, majd a többi értéket egy padon hagyták, amelyet a hatóság tagjai megtaláltak és lefoglaltak.

A rendőrök a két férfit és a nőt elfogták, előállították és gyanúsítottként kihallgatták.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 03. 14:11, kedd | Helyi

Autóbaleset és több tűzeset hétfőn

Összeütközött két személyautó hétfő délután Salgótarjánban, a Salgó úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A balesetben két ember volt érintett, egyiküket kórházba szállították a mentőszolg

2023. Január 03. 13:58, kedd | Helyi

Átvették a támogatásokat a Nógrád megyei önkéntesek

Decemberben az ország valamennyi, 2022-ben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete átveszi a központi költségvetésből elnyert támogatást. Ennek egy része pénzbeli, más része term

2023. Január 03. 12:27, kedd | Helyi

Pizzázni indultak, rendőrségen kötöttek ki

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség miatt indított eljárást egy 20 és egy 19 éves bárnai lakos ellen.

2023. Január 02. 10:50, hétfő | Helyi

4 NAP – 8 BALESET

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt négy napon nyolc közúti közlekedési baleset történt.