Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2014. Március 24. 07:30, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Készítették és értékesítették a biofüvet

Készítették és értékesítették a biofüvet

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság négy személy ellen kezdeményezett büntetőeljárást.

A jelenlegi adatok szerint Cs. Tibor 28 éves pásztói lakos 2013. novemberétől B. Zoltán 28 éves pásztói lakossal interneten három alkalommal, összesen 150 gramm színtiszta hatóanyagot tartalmazó vegyületet rendelt, illetve szállíttatott külföldről pásztói lakásába. Ebből - a házkutatás során is lefoglalt vegyületek, anyagok felhasználásával – a 28 éves férfi kábító hatású, zöldes színű növényi törmeléket állított elő, melyet azt követen több eddig ismeretlen személy részére értékesített, azzal kereskedett. B. Zoltán részére a segítségért cserébe az általa elkészített és az így beszerzett vegyülettel elkevert – az előzetes szakértői vélemény alapján – új pszichoaktív anyagnak minősülő úgynevezett biofüvet adott át.

A nyomozás további adatai szerint a B. Z. Béláné 38 éves pásztói lakos 2014. március 18-án a délutáni órákban egy általa bérelt salgótarjáni lakásban saját fogyasztásra csekély mennyiségű új pszichoaktív anyagnak minősülő vegyületet tartalmazó zöldes színű növényi törmeléket értékesített egy 18 éves salgótarjáni fiúnak. Ezt követően értékesítési céllal még további nylon tasakokba kimért anyagot adott át a fiatal férfi részére, melyet ő a megbízásnak megfelelően adott el több eddig ismeretlen személy részére, annak fejében, hogy a bevételből részesedést kap. Adatok merültek fel továbbá arra vonatkozóan is, hogy a 38 éves nő 2014. március 18-án az esti órákban 2 db alufóliába csomagolt – csekély mennyiségű - új pszichoaktív anyagot fiatalkorú fiának fogyasztásra átadta, melyet el is fogyasztott.

A széles körű nyomozás eredményeként a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyeket a salgótarjáni nyomozók elfogták és a rendőrkapitányságra előállították. A rendőrök a gyanúsítottak lakó- és tartózkodási helyén tartott házkutatásokon új pszichoaktív anyagot, ún. biofüvet foglaltak le nagy mennyiségben, valamint ennek értékesítéséhez szükséges eszközöket.

Cs Tibor, B. Z. Béláné és B. Zoltán, valamint a 18 éves férfi ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett, míg B. Z. Béláné ellen kiskorú veszélyeztetése bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is folyik a büntetőeljárás. A nyomozók a gyanúsítottakat őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, melyet a Salgótarjáni Járás Bíróság 2014. március 21-én elrendelt.

Címkék: biofű

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.