Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2013. Július 18. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kész megváltoztatni a kormány a devizahitel-szerződéseket

Kész megváltoztatni a kormány a devizahitel-szerződéseket

A kormány keresi a megoldást arra, hogyan lehet jogszabállyal módosítani a devizahitelesek szerződésein - erről a közigazgatási és igazságügyi miniszter beszélt a Hír Tv-ben. Navracsics Tibor úgy látja, hogy a jelenlegi jogszabályok szűk esetekben, meghatározott körülmények között lehetővé teszik azt, hogy szerződést jogszabállyal módosítsanak. Ez a már megkötött szerződésekre is vonatkozna.

Navracsics Tibor rámutatott: a jelenlegi jogszabályok szűk esetekben, meghatározott körülmények között lehetővé teszik azt, hogy szerződést jogszabállyal módosítsanak.

'Most annak a lehetőségeit nézzük, annak az alkotmányossági kereteit nézzük, hogy van-e arra mód, hogy adott esetben az őszi ülésszakban mondjuk egy törvénnyel, egy jogszabállyal a devizahitelek feltételeit általános érvénnyel módosítsuk' - fogalmazott.

Hozzátette: ez akkor fordulhat elő, hogy ha valamilyen, a szerződéskötéskor fennálló körülmény előre nem látható módon alapvetően megváltozik, és nem róható fel ebből adódóan, hogy lehetetlenné válik a teljesítés.

Kérdésre válaszolva a miniszter megerősítette: ez a már megkötött szerződésekre is vonatkozna, esetükben mérlegelik, hogy az említett kritériumok teljesülnek-e. Navracsics Tibor hozzátette: javaslatukat a közeljövőben kormányülésen is előterjesztik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 08:20, szombat | Belföld

Sokkal egyszerűbben lehet majd belépni az állami weboldalakra a Digitális Állampolgárság Programmal

Sokkal egyszerűbben lehet majd belépni az állami weboldalakra, például a magyarorszag.hu weboldalra, az EgészségAblak vagy az eSZJA felületére a szeptemberben induló Digitális Állampolgárság Programmal

2024. Augusztus 17. 08:13, szombat | Belföld

Mentőszolgálat: sok beteg kerül kórházba

A kánikula miatt sok belgyógyászati, kardiológiai beteget kell kórházba szállítani, a budapesti betegszámban az elmúlt 24 órában az előző év azonos napjához képest 40 százalékos növekedés volt tapasztalható

2024. Augusztus 17. 08:09, szombat | Belföld

Vasárnap éjfélig érvényben marad a vörös kód

Vasárnap éjfélig meghosszabbították a hőség miatt már érvényben lévő, úgynevezett vörös kód intézkedést, amely kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a bajba jutott hajléktalan emberek befogadását