Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Január 14. 14:00, vasárnap | Helyi sport
Forrás: MOTORSPORT KOLLÁTH BENJÁMIN

Kérdőjelek után Porsche-győzelem a Formula E 2024-es szezonnyitóján!

Kérdőjelek után Porsche-győzelem a Formula E 2024-es szezonnyitóján!

Pascal Wehrlein nyert a Formula E idei első versenyén Mexikóvárosban, bár várni kellett, hogy ez bizonyos legyen, a Porsche pilótáját ugyanis vizsgálták a futam után műszaki kihágás gyanúja miatt.

A német pilóta komoly erődemonstrációt tartott az Autodromo Hermanos Rodriguez versenypályán rendezett versenyen, miután a pole-ból indulva, a legtöbb kört ő vezette a nagyrészt eseménytelen futamon. Végül alig egy másodperccel az Envision pilótája, a második helyről rajtoló Sebastien Buemi előtt ért célba, míg a harmadik helyet a Jaguarnál debütáló Nick Cassidy szerezte meg.A címvédő Jake Dennisnek a félresikerült időmérő miatti 14. helyről csak a kilencedikre sikerült felkapaszkodnia, míg Wehrleint egy ideig vizsgálták a versenybírók, de megtarthatta győzelmét. A német a rajtnál megtartotta előnyét, míg mögötte Buemi a belső ívre húzódott, hogy visszaverje Maximilian Günther támadását az egyes kanyarban. Cassidy, Mitch Evans és Jake Hughes is tartották a pozíciójukat. A kettőből az első támadómódot az élen állók a harmadik körtől kezdték aktiválni, Wehrlein két percet vett ki, így Buemi mögé jött vissza, de egy körrel később fordult a kocka, miután Buemi maga is kiment hat percnyi plusz energiáért. Wehrlein a hatodik körben vette ki a fennmaradó hat percnyi támadómódot és ismét az Envision versenyzője mögé került, de utána hatalmas nyomás alá helyezte.Az élen álló páros elkezdett elhúzni Günthertől, akinek hátrafelé kellett figyelnie Cassidy miatt, mivel ő volt Wehrlein mellett az egyetlen az élbolyból, aki már minden támadómódot elhasznált. A kilencedik körben azonban jött az első megszakítás, Buemi csapattársa, Robin Frijns ugyanis elvesztette az irányítást az autó felett és a tizennyolcas kanyar kijáratánál csúnyán a falba csapta azt. A holland egy műszaki hiba miatt rosszul sikerült rajtját követően próbált meg felzárkózni, de végül a biztonsági autónak kellett bejönnie, hogy el tudják takarítani a pályára visszaverődő kocsit. Három környi lassított tempó után és a lehető legkorábban, Buemi a fennmaradt támadómódját is felhasználta, ezzel a második helyre esett, miközben a szintén hosszabb ívet autózó Günthert Cassidy váltotta a harmadik helyen.

Ekkorra már az első kilenc versenyző egyikének sem maradt a plusz energiából, így Wehrlein tartotta a közel egy másodperces előnyét Buemivel szemben, akit Cassidy és Günther követtek. Az ötödik helyen álló Evans elkezdett fokozatosan visszaesni és Jean-Eric Vergne DC Penskéje kezdte el nyaggatni, miután a támadó mód aktíválásával bíbelődő Hughes mellett elhúzott.Evans végül több mint négy másodpercre lemaradt Günthertől, mögötte pedig feltorlódott Vergne, Hughes, Stoffel Vandoorne, Dennis és Norman Nato és bár a biztonsági autó miatt 37 körösre bővített verseny második felében ők hatan egymás nyakában voltak, a leintésig nem változott az első tíz állása. A 11. helyen a Nissanhoz visszatérő Oliver Rowland zárt, mögötte Sacha Fenestraz-val, ők ketten Edoardo Mortara, Sam Bird és az ismét a Formula E-ben szereplő Nyck de Vries előtt értek célba. Első Formula E-versenyén Jehan Daruvala a 16. lett a Maseratival, mögötte Nico Müller és Dan Ticktum következtek. Frijnsen kívül kiesett még a Porschénél versenyző Antonio Felix da Costa, aki a harmadik körben, a hármas kanyarban Müllerrel ütközve törte el a felfüggesztését, utóbbi csapattársa, Lucas di Grassi az első körben állt ki fékproblémák miatt, míg Sergio Sette Camara műszaki hiba miatt el sem tudott indulni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 12:21, szombat | Helyi sport

HORZE Szabadidős Lovasverseny Szilvásvárad.

2024.07.20-án Szilvásváradrara utaztak a Fülöp LSE lovasai. Fülöp Veronika Edző,Deák Borbála,Földi Boglárka,Gulyás Eszter,Szegedi Kiara,Kis Virág Liliána,Molnár Lotti,Kósa Mira Anna,

2024. Július 20. 08:44, szombat | Helyi sport

Vasárnap rendezik a Balaton-átúszást.

Vasárnap rendezik meg a szombatra tervezett, Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 19. 18:21, péntek | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Norris volt a leggyorsabb a második szabadedzésen.

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője érte el a legjobb köridőt a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki második szabadedzésén a Hungaroringen.

2024. Július 19. 15:00, péntek | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Sainz volt a leggyorsabb az első szabadedzésen.

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője érte el a legjobb köridőt a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki első szabadedzésén a Hungaroringen.